Wetenschappers kunnen dankzij Tropomi dag-op-dag vervuilingspluimen volgen

Bronnen en omvang van luchtvervuiling zijn wereldwijd scherper in beeld dan ooit. Doordat Tropomi de hele aarde in één dag ziet, wordt een schat aan informatie verzameld. Bijvoorbeeld over smog episodes, vulkaanuitbarstingen, stofstormen en bosbranden. Wetenschappers kunnen dankzij Tropomi dag-op-dag vervuilingspluimen volgen, iets dat voorheen niet mogelijk was.


Stikstofdioxide (NO2) boven Nederland op 8 juli. De hoogste concentraties zijn in ons land in N- en Z-Holland (donker rood). Het verkeer is minder druk op zondag, daardoor zijn de NO2-concentraties gemiddeld lager dan op andere dagen.

Laatste  |  

Reacties

+5
rienk
Nou foto zeggen genoeg problemen in n en zuid holland en ruhr gebied dus laat de rest van nederland met rusten rot op met jullie gezeur los het daar zelf maar op en anders stik er maar in
BertK
@rienk Moerdijkgebied (zit de meest risicovolle zware chemische industrie)!
rienk
@BertK word er gelukkig mee
rienk
Het word tijd dat het noorden een hek bouwt bij zwolle het westen heeft genoeg van ons gerooft
rienk
En het probleem zit niet in brabant meneer vollenhove maar in het ruhr gebied dus ga daar maar je liedje zingen
Pluto
Dus er zit enorm veel vee in zuid Holland ????.
+1
Pluto
@Pluto zullen vast varkens zijn !.
rienk
Ja westers tuig varkens die bij de bedrijven daar hun zakken vullen en daarna heel nederland ook leegroven om hun zakken nog meer te vullen en als ze de trog leeg hebben vertrekken met achterlating van de ellende
+1
Pluto
@rienk En met een goed gevoel terug kijken op glansrijke carrière zonder oog te hebben voor de aangerichte schade !. HEEL soms zien ze bijna aan het eind van hun leven het licht . En dan volgt steevast de opmerking ,,Mijn god wat heb ik aangericht,,,. En uiteraard ,,Als ik toen wist wat ik nu weet had ik anders beslist . Stomme lullo je was doof en blind en weigerde een hond te kopen .
rienk
Ze hebben ons altijd gezien als wingewesten en nu kunnen we doodvallen niks meer te halen
milkman1
Grootste vervuiler zo te zien Schiphol.
Wat ze ons nu weer willen wijsmaken dat uitstoot van vliegtuigen meevalt. Niet dus....

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot zondag , druk , lager , nederland en informatie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.569