Fonterra realiseert verlies van 600 miljoen dollar

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoƶperatie Fonterra heeft over het afgelopen boekjaar een verlies gerealiseerd van $605 miljoen, zo maakt het op donderdag 26 september bekend in de jaarcijfers. 'Dit was een moeilijk jaar voor ons, maar ook een jaar waarin we stappen hebben gezet voor de toekomst', zo stelt de directeur van de coƶperatie.

Deel dit artikel

Reacties

sorry
.....hadden ze maar een Riedel
+3
Jack Rijlaarsdam
@sorry Hebben zij toch ook: onlangs is hun aandeel in DFE Pharma verpatst.
zuivelarbeider
Klopt DFE Pharma aandeel is verkocht.

Fonterra heeft haar belang in DFE Pharma, een joint-venture met FrieslandCampina(RFC), voor $401 miljoen verkocht. Daarmee doet de noodlijdende Nieuw-Zeelandse zuivelcoƶperatie opnieuw tafelzilver van de hand.

Het belang dat Fonterra in DFE Pharma had, is overgenomen door CVC Strategic Opportunities. In maart kondigde Fonterra al aan DFE Pharma, een bedrijf dat gespecialiseerd in diverse hulpstoffen voor medicijnen, te willen verkopen.

FrieslandCampina laat desgevraagd weten sterk te geloven in het groeiperspectief van DFE Pharma, maar er desalniettemin toch vanaf heeft gezien om het belang van Fonterra over te nemen.

Slechte resultaten
De reden dat Fonterra het belang afstoot, hangt samen met de grote verliescijfers van de zuivelcoƶperatie. De jaarcijfers van 2018/2019 worden later deze week gepresenteerd, maar eerder lekte uit dat het verlies waarschijnlijk in de honderden miljoenen uitkomt.

Daarom gaat Fonterra snijden in het personeelsbestand, terwijl de leden-melkveehouders voor het eerst in de geschiedenis geen dividend ontvangen. Met de onder meer de verkoop van DFE Pharma wil Fonterra geld op te halen om het verlies te compenseren. In april werd ook al ijsproducent Tip Top verkocht.
puntertje
605 miljoen verlies, Theo z'n aandeel zal zo'n 5 miljoen als afkoopsom zijn. Wegens tegenvallende resultaten.
En de Pharma poot naar een durfinvesteerder omdat RFC ook al platzak is.
puddingbroodje
Dat is een zware dobber voor de collega`s aan de andere kant van de wereld!

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot fonterra , coƶperatie en jaarcijfers ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0