Bleker: ‘Melkveehouderij is juist gebaat bij import kalveren’

Henk Bleker van Vee & Logistiek Nederland vindt de kritiek, die netwerk Grondig uitte op de import van kalveren voor de Nederlandse kalverhouderij, onterecht. Volgens de voorzitter daalde de hoeveelheid kalveren dat wordt geïmporteerd werd eerder zelfs al

Deel dit artikel

Reacties

+2
pietjepuk
Het is maar net hoe je het brengt. Nog effe en henkie laat je geloven dat alles van links voorrang heeft.
Pluto
Ik vindt het nog steeds problematisch om aan goede kalveren te komen .
+1
Jawis
@Pluto misschien iets meer betalen?
+2
Pluto
@Jawis Ik vraag om goede kalveren . Niet wat ze kosten !.
Jawis
@Pluto dan moet je tegen je handelaar zeggen dat je meer wilt betalen, maar kan het zo zijn dat van drie jouw baas is en jou kalveren toeschuift die je toekomen?
Pluto
@Jawis Ik ben vrij en heb niks met v 3 te doen . Ik vraag om goede fleckvieh kalveren en daar zijn er weinig van
Jawis
@Pluto ja dus duur. Je vraagt iets wat er niet is. Ik kan ook moeilijk aan koeien komen waar ik de stal vol van wil hebben
+1
puntertje
Gekke Henkie, hier de hoeveelheid vee reduceren en dan straks weer meer buitenlandse kalveren hier naar toe slepen.
ZetorTwente
@puntertje Daarin tegen worden er ook een heel aantal kalveren geëxporteerd naar bijvoorbeeld de zuidelijke landen. Met name de bb kalveren, waar de melkveehouders gek op zijn gaan die kant op. Om vervolgens weer zwarte bonte kalveren uit Duitsland te halen.
+2
Lambert1
Prijzen beter met veel import . Ha ha veel lager kunnen de nuka s niet worden en de fosfaat en stikstof is dan een ander soort dan van dr varkens koeien enz . Hmmm hoeveel betaalt ...., jou ?
m uut m
@Lambert1
Prijzen niet veel lager ?
Ik kreeg voor een jersey bb kruisling vaarskalf van 2 week oud nog 85 euro.
Dat is in mijn ogen nog redelijk geld.
+4
Jowi
@m uut m Wij zijn de prijzen in het gulden tijdperk zonder de van 3 monopoly , hier nog niet vergeten 700 a 800 gulden voor kalveren van 3 dagen oud.
+2
Pluto
@Jowi Ja klopt 1000 gulden en de navel nog nat als ze hier aan kwamen . Ook toen hadden de veehouders de grootste moeite om het kalf nog langer in leven te houden !.
sorry
@Pluto niemand die je verplicht om 1000 gulden te betalen voor een kalf van 3 dagen oud....
m uut m
@Jowi
Toen had je FH koeien
Lambert1
@m uut m fh kalveren hebben ze geen belang bij . Wij hadden toen al 100 pr hf en buurde 700 gulden voor een kalf van 3 dagen oud maar toen was er nog geen import van kalveren
Arum
😀
Lambert1
@m uut m in mijn ogen veel te weinig
Elvis
@m uut m goedkoper als een big per kg
+1
Jan S
😀
m uut m
@Jan S
Geen jersey koeien meer?
Lopen nog steeds 110 jersey koeien hoor.
Jan S
😀
+1
Jan S
😀
Case max
@Jan S henkie b kreeg bult subsidie en natuurlijk z on onmeunig loon klopt t is vies zooitje elke behandelaar die meedoet betaald bijna 1000 euro en ja dat moet ook weer vehaald worden maar wordt nier door v 3 betaalt rara door wie juist veehouders
+1
Jan S
😀
andre01
@Jan S Of vee en logistiek het Kalf OK en kalfvolgsysteem echt wouden weet ik niet, maar het is een bogingssysteem om de eisen uit de maatschapij te voldoen, terecht is een ? en ja daar zul je handelaren voor nodig zijn die geborgd zijn, net als de boer, veearts en en veevoederindustrie.

De kalverimport zal voor de kalverhouders nodig zijn om voldoende dieren te krijgen om de hokken vol en met homogeen materiaal, vol zetten met ongelijke koppel levert geen rendement. diegene die in de vleesvarkenshouderij zit zal dat zeker beamen. |Voor de melkveehouderij zijn de kalvermesters belangerijk voor het melkpoeder wat ze gebruiken en dat de kalveren nog wat op leveren. Als we de verhalen van amerika horen waar stier kalveren geen waarde hebben, dat hoop ik nooit mee te maken.
+1
puntertje
@andre01 Wat probeer je nou te zeggen, als Amerika maar voldoende kalveren zou importeren was het probleem daar opgelost? En de melkpoeder wordt niet tegen wereldmarktprijzen gekocht maar met een stevige plus op de binnenlandse poedermarkt? Er zijn 860.000 importkalveren nodig omdat anders geen uniforme mestkoppel gemaakt kan worden?
Je gelooft je zelf toch niet? Straks ga je ons nog wijs maken dat we meer koeien moeten melken zodat we de zuivelindustrie efficiënter kunnen laten werken.
Jan S
😀

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot kalveren , melkvee , vee , bleker , henk bleker en kalverhouderij ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0