Kees de Pater liegt alles aan elkaar vast in zijn klopjacht tegen de landbouw

Kees de Pater, leugenaar-in-chief voor de Vogelbescherming, heeft met een niet-wetenschappelijk onderbouwd artikel het Algemeen Dagblad weten te halen. Dit keer krijgen de boeren de schuld van het feit dat mezen het meest te vinden zijn in tuinen en niet in de door staatsbosbeheer leeggekapte productiebossen.

Deel dit artikel

Reacties

Tinus
Quote:
Vooral de ammoniakuitstoot van onze enorme veestapel is er debet ‎aan. Die slaat neer in bossen op zandgronden, onttrekt kalk aan het ecosysteem en daarmee aan het voedsel van de mezen. De balans is verstoord, met de mees en andere dieren en planten als slachtoffer. ‎

Alsof ammoniak niet in de tuinen (waar de mezen het wel goed doen) neerslaat.

Van wikipedia:

Quote:
Naast het voedsel dat de mens hen aanbiedt, eten zij vanuit de natuur voornamelijk insecten en hun larven (waaronder ook rupsen), zaden, bessen, knoppen en noten. De temperatuur in de lente en zomer speelt daar een grote rol in door de stijgende of dalende hoeveelheden voedsel.

Welnu, wat zegt een andere natuurclub nou over afgelopen zomer over hun geliefde boommarter?

Quote:
Daarbij speelt nu het probleem dat door de droogte de productie van (bos)bessen in het onderzoeksgebied volledig is mislukt. Daardoor zal het niet alleen onmogelijk zijn om het dieet met bessen aan te vullen, maar ook een deel van de prooidieren (lijsterachtigen) komt niet beschikbaar, omdat trekvogels zoals koperwieken niet op de bessen kunnen foerageren. Indien er deze winter inderdaad weinig voedsel voor de boommarters beschikbaar is, dan zullen in 2019 waarschijnlijk maar weinig vrouwtjes jongen krijgen en worden die jongen laat geboren (tweede helft april)

Wat zou nou een grotere reden zijn dat mezen meer in tuintjes gezien wordt? Het onzinnige kalk verhaal? Of het feit dat daar met alle vetbolletjes en besproeide tuintjes veel meer voedsel te halen valt?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vogelbescherming , veestapel , ammoniakrechten en kees de pater ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0