Vijf tractoren en vijftien pluktreintjes gestolen in Boven-Leeuwen

BOVEN-LEEUWEN - Bij een appelboomgaard aan de Van Heemstraweg in Boven-Leeuwen is in de nacht van zondag op maandag een enorme diefstal gepleegd.

Deel dit artikel

Reacties

MaxxuM4ever
Heb je eindelijk genoeg plukkers, is je materiaal gestolen. Sterkte voor de teler.
+1
walker1
@MaxxuM4ever Of de plukkers zijn ook verdwenen...
wim-same
@walker1 alles naar het oosten ?
walker1
@wim-same die richting gaat het vaak wel op, Vanaf Boven Leeuwen is Duitsland niet zo heel ver weg, ben je in ieder geval al de grens over.
wim-same
@walker1 ja, en dan nog één grens over ? Hoe ziek kan je zijn. Vaak gaan zulke dingen in een gesloten vrachtwagen, en binnen de EU hoeven ze voor geen een grens meer te stoppen.
walker1
@wim-same Inderdaad, hoe groot is de kans dat je in Duitsland met de vrachtwagen staande gehouden wordt. Minimaal, zeker als je je gewoon aan de verkeersregels houd en niet opvalt.

Maar naar westen kan trouwens ook evengoed, trekkertjes verdelen over containers met exportspul en als het eenmaal op de boot naar Apenlandië staat vind je het ook nooit meer terug.
wim-same
@walker1 Ja, O.K, Maar dan moet je altijd nog door de douane. Ik heb pas nog een kraan verkocht naar een land buiten de EU, maar dan moeten alle papieren toch wel goed in orde zijn hoor. Binnen de EU kan je gewoon door rijden. Ik heb ook wel eens een Hobby trekker gekocht en gehaald in Frankrijk. Geen probleem hoor, gewoon bij iedere grens door rijden.
walker1
@wim-same Heb wel eens gehoord dat ze dan meerdere trekkers in een container stoppen, 1 f 2 gestolen, de rest gekocht, de douane gaat niet elke container en elke trekker natrekken, die controleren er 1 en is het goed kan het door.
wim-same
@walker1 Containers worden door de douane verzegeld, en gecontroleerd. met klein spul wat al verpakt is gaat dit gemakkelijker.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gestolen , nacht , zondag , tractoren en diefstal ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0