DDB wil De Groot aanklagen voor oproep halvering veestapel

De Dutch Dairy Board onderzoekt of het een aanklacht kan indienen tegen D66-Kamerlid Tjeerd de Groot, vanwege zijn uitspraken dat de helft van de intensieve veehouderij moet verdwijnen.

Deel dit artikel

Reacties

+6
hookwood
Als ze toch bezig zijn kunnen ze Klaver ook wel even meenemen.


Erik!!1979
@hookwood ben jij er 1-10 ook bij?
+1
christo2.0
@Erik!!1979 Meen je dat serieus? Hij is toch van de reductieclub?
Erik!!1979
@christo2.0 natuurlijk meen ik dat! Niet alle bestuurders zijn als Tjeerd.
+1
demelkboer
Hou toch op Sieta, ga wat nuttig doen!
+5
Erik!!1979
@demelkboer waar slaat dat nu weer op. Zeggen we dat over calon dan worden we van prikkebord gegooid!
+6
co co
@demelkboer die doen nog eens wat . calon blijft maar op zijn luie reet zitten dat is het verschil melkboerke
kwarkje
@co co calon harkt
Hele dagen harken
+2
Melkboer16
@kwarkje afgeven op Calon en LTO daar hebben we niets aan. Calon is lid van de PvdA en die zijn we op links nodig!
Volgende verkiezingen worden zij veel groter dan D’66 GroenLinks en SP samen.
Als DDB Tjeerd wil aanklagen vind ik dat best maar volgens mij is het zinloos
+1
weurding
Quote Reactie van @Melkboer16:
Calon en LTO daar hebben we niets aan.

hulde!!
de jonge
@Melkboer16 heb je wel gevolgd wat ook moorlag van de pvda er allemaal uitkraamd??
de jonge
@de jonge januari 2018 Met topberaad achter de schermen probeert de PvdA de crisis te smoren over de positie van Kamerlid William Moorlag, die in zijn vorige functie als directeur van een sociale werkplaats heeft meegewerkt aan een ‘schijnconstructie’. Het partijbestuur wil dat Moorlag zijn Kamerzetel opgeeft.

Mogelijk komt vandaag de PvdA-Tweede Kamerfractie bijeen, dan wordt de druk op Moorlag nog verder opgevoerd.

De druk op het Kamerlid is enorm, want ook de fractie van de Tweede Kamer dringt aan op zijn vertrek. Probleem: Moorlag weigert vooralsnog op te stappen, de fractie kan hem niet dwingen. In het ergste geval dreigt een scheuring van de Tweede Kamerfractie, die nu nog negen leden telt.

Sinds Trouw vorige week berichtte over de rechterlijke uitspraak, zit de partij met de kwestie in de maag. De rechter sprak uit dat de sociale werkplaats Alescon in Drenthe, waar Moorlag tot oktober directeur was, arbeidsgehandicapten ongelijk heeft behandeld. Nieuwe mensen kregen geen vast contract meer, maar werkten via een uitzendconstructie, met minder loon en soberder arbeidsvoorwaarden. Ze deden hetzelfde werk.

Pijnlijk vonnis
Het vonnis is pijnlijk voor de PvdA-fractie, omdat die juist strijdt tegen schijnconstructies. Wat de zaak compliceert, is dat de constructie destijds een breed politiek en maatschappelijk draagvlak had. De vakbonden, gemeenten en ook de PvdA-Kamerfractie waren er in 2011 nog positief over. Zij hoopten dat zo meer arbeidsgehandicapten een werkplek konden krijgen, in een tijd dat het kabinet net fors had bezuinigd op sociale werkplaatsen. Het werd gezien als het minste van twee kwaden. Pas in 2015 kwam er discussie. De FNV, die eerder instemde, uitte alsnog bezwaren.

PvdA-leider Asscher heeft zijn kerstvakantie bellend en append doorgebracht, om de crisis te bezweren die in de partij ontstond. Asscher vond aanvankelijk dat Moorlag kon aanblijven. Maar dat standpunt werd al snel onhoudbaar. Het partijbureau kreeg boze mails van leden en de jongerenafdeling eiste een ledenraad.

Asscher kreeg in het oudejaarsweekeinde te maken met een assertief partijbestuur, onder leiding van voorzitter Nelleke Vedelaar. Vrijdag gaf het partijbestuur binnenskamers al aan Moorlag de boodschap dat hij beter de eer aan zichzelf kan houden, bevestigen bronnen in de PvdA. Het hele weekend van Oudjaar is druk overleg gevoerd tussen Moorlag, de fractie en het partijbestuur.

Geen steun partijtop
Geen van de betrokkenen wil iets zeggen, zolang het interne beraad duurt. William Moorlag liet via Twitter weten dat hij eerst een onafhankelijk onderzoek wil naar zijn integriteit. Hij staat in de PvdA nog niet helemaal alleen, want juist uit Groningen vallen oud-wethouders en sommige partijafdelingen hem bij. Maar de steun van de top van de partij is Moorlag kwijt, valt op te maken uit een andere tweet van hem: “Zo-even fractievoorzitter en politiek leider PvdA telefonisch gesproken, op waardige toon. We hebben een agreement to disagree moeten sluiten.”
Melkboer16
@de jonge exact die is volgende keer er niet meer bij!
Vergeet niet dat de PvdA een arbeiderspartij is waar ook veel werknemers van de agro-food sector op stemmen.
+2
Jan S
😀
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jan S:
arbeiders zijn al lang vertrokken.

Naar de SP.
+1
Erik!!1979
@de jonge je moet er gewoon voor zorgen dat er geen D66, groenlinks, pvdd en PvdA mensen belangrijke posten in de landbouw hebben. Dan heb je de meeste met een dubbel programma er al uit. Dan nog even checken of ze niet betrokken zijn geweest bij corruptie, zo ja niet aan nemen of eruit. Doe je dat niet gaat de ellende gewoon verder!
+2
christo2.0
@co co Heel agrarisch Nederland is bezig met 1-10. De lto vergadert, vergadert en blijft vergaderen wat ze er toch mee moeten. Ze zouden de boeren toch eens onvoorwaardelijk steun toezeggen. Dat gaat veel te ver.
+2
Leo,s vriend
@christo2.0 Niet lopen zeveren, lto wil best mee doen, maar......
Er lezen hier ook organisatoren van 1-10 mee, laat die het maar uitleggen.
Als ik het schrijf geloof je het toch niet,
Erik!!1979
@Leo,s vriend wat moeten die uitleggen?
+3
Melkboer16
@Erik!!1979 ik ben gewoon LTOlid en had me aangemeld voor zo’n app groep voor 1 october!
Dan moet je als LTO niet eens aan mee doen want er zitten mensen in die alles wat LTO RFC FF doet afkatten.
Nee succes daar in Den Haag maar ik denk dat ze halverwege al ruzie hebben wie er voorop mag rijden. Ik ga in elk geval niet meer mee
+1
christo2.0
@Melkboer16 Het woord gewoon is best apart.
Twentsch Land
Ik ben geen LTO lid......maar verstandig dat ze op deze wijze er niet aan meedoen.

@Melkboer16
Erik!!1979
@Twentsch Land heel onverstandig. Door boven de haat gevoelens te gaan staan en hand in hand een boodschap uit te brengen toon je leiderschap!
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Door boven de haat gevoelens te gaan staan

Ben je in therapie geweest dan.
Twentsch Land
Misschien is hij wel geweest, ik heb de indruk dat het dan niet heeft geholpen.

@Jack Rijlaarsdam
Erik!!1979
@Jack Rijlaarsdam nee. Ik ben recht door zee. Ik houd mijn rug recht. Dat zal niet veranderen. Ik durf ook toe te geven als ik het fout heb. Jammer genoeg zijn niet alle bestuurders zo.
+1
Twentsch Land
Hand in hand met de Mesttank en onkruidzaden naar den haag gaan en op goedkope wijze stennis maken enz enz .......NEE.....

Misschien dat het niet gebeurt maar er wordt wel volop gepraat op deze wijze.

Daar moet je niet bij willen horen.

@Erik!!1979
+1
Erik!!1979
@Twentsch Land de volgende actie zou dat kunnen worden. Deze niet. Daarom hopen we dat er heel veel mee doen zodat de massa die paar die het verpesten in de gaten kunnen houden en waar nodig kunnen corrigeren. Dus als je wilt dat het niet uit de hand loopt doe dan aub mee!
dewittemotor
@Twentsch Land Door slim te opereren kan de LTO de geuite onvrede bij acties wellicht gebruiken bij de onderhandelingen. Door zich nu zo afzijdig te houden gaat dat ook weer niet
+1
Erik!!1979
@Melkboer16 dat is bij ons in de groep totaal niet! Ik heb een grote hekel aan enkele LTO bestuurders. Ook heb ik problemen met FRC beleid. Maar dat is totaal niet relevant. Belangrijk is nu dat we eensgezind naar buiten treden. Stuur mij aub een pb met welke groep jij zat en ik meld dat direct bij de organisatie!
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erik!!1979:
ik meld dat direct bij de organisatie!

Die heeft de handen vol aan de grote lijnen en het op één lijn houden van de organisatie. Goeie zet van FF om een onafhankelijk organisatiebureau te bekostigen. Komt de professionaliteit ten goede en drukt interne strubbelingen naar de achtergrond.
+1
Erik!!1979
@Jack Rijlaarsdam mark is een hele goede vriend van mij. Dus als ik hem bel en vertel dat er iets fout loopt ergens dan kun je er gerust van uit gaan dat die de verantwoordelijke even netjes erop aanspreekt.
Erco
@Erik!!1979 is gewoon kletspraat van m
+1
Erik!!1979
@Melkboer16 waar blijft de pb over welke groep het is? Belangrijke informatie voor de organisatie.
+4
christo2.0
@Leo,s vriend Maar.....
1 mag niet van Mark
2 mag niet van Carola
3 hebben we de ballen niet voor
4 krijgen we straf en minder projectgeld
5 we steken nooit onze kop uit
6 wij regelen het liefst de zaak in achterkamertjes
6a lid 1 : en dan het liefst voor ons zelf
lid 2 : dan lijkt het nog wat voor te stellen
7 blijkt dat we bijna geen leden meer hebben
8 nmv en ddb steunen al, dus hoeven wij dat niet perse te doen

Kies maar, of zet ze maar op volgorde. Slap antwoord wat je nu geeft. Zoiets van: ik mag niets zeggen, want......ik zeg niets.
Leo,s vriend
@christo2.0
1, laat Mark dat maar even uitleggen, dat is beter dan de lto de grond in trappen.
2 tm 8 onzin !
En nee, geen slap antwoord, realiteit. Ik mag alles zeggen, heb geen bestuurlijke verantwoordelijkheid, en nogmaals, als ik wat zeg wordt het toch niet geloofd.
Erik!!1979
@Leo,s vriend de regio voorzitter van LTO uit de buurt van de groep waar ik in zit zit bij ons in de groep. Dus ik weet niet wat ze hier allemaal hebben?
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Dus ik weet niet wat ze hier allemaal hebben

Die zin moet je even verklaren.
Erik!!1979
@Leo,s vriend dat deze actie tegen LTO of zo is. FDF probeert het juist samen te doen. Dat begrijp ik. Ik accepteer dat. En ik probeer ze daarin te ondersteunen. Persoonlijk had ik liever eerst de mensen zoals Tjeerd uit de LTO geknikkerd maar ik heb niets te zeggen en dat is ook heel goed zo.
Leo,s vriend
@Erik!!1979 Volgens Christo mag de lto niet meedoen van Mark, en volgens jou probeert mark het samen te doen, zoek dat even uit, beide kan niet.
Is Tjeerd lto lid dan ?
christo2.0
@Leo,s vriend Marken genoeg in dit land. Ik bedoel degene die probeert de zooi in den haag in de doofpot te houden.
Leo,s vriend
@christo2.0 en ik bedoel de mark waar Erik op doelt. Laat hem maar eens verklaren waarom de lto niet mee doet.
+4
de hoef
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
lto lid

vertel mij maar is waarom lto niet mee doet,ze zullen nu van goede huizen moeten komen, als ze nu niet gezamenlijk mee op trekken. om na 2-10 nog leden te hebben ,
we doen het 1 keer en dan ook goed met zijn allen of niet,
Melkboer16
@de hoef ik heb de actie Wij zijn het zat meegemaakt en meegedaan! Daar heb ik mijn les wel geleerd! Degene die het hardst riepen deden zelf niet mee en ook de trekkeracties op de snelweg daar deden mensen niet aan mee ondanks dat ze zelf hadden opgeroepen mee te doen!
Nogmaals ik ondersteun de actie maar laat een ander nu maar gaan.
+1
Erik!!1979
@Melkboer16 ik heb alle acties ondersteunt sinds ik kan lopen. Woon nu in Duitsland maar ben solidair aan mijn vrienden in Nederland en mijn Nederlandse collega's net als mijn vader! Wij zijn er bij op 1 oktober. Als jij je geërgerd hebt aan de collega's die je toen hebben laten hangen moet je nu niet het zelfde doen bij jou collega's. En moet je er juist wel zijn!
Leo,s vriend
Quote Reactie van @de hoef:
vertel mij maar is waarom lto niet mee doet,ze zullen nu van goede huizen moeten komen, als ze nu niet gezamenlijk mee op trekken. om na 2-10 nog leden te hebben ,we doen het 1 keer en dan ook goed met zijn allen of niet,

Laat Mark van de FDF dat maar doen, is in 1 keer de ruis van de lijn.
christo2.0
@Leo,s vriend Lekker laf zitten te stoken onder een actie die de lto niet past. misselijkmakend.Laat Mark het maar doen, ikke mag/ durf het niet.
+2
de hoef
@Leo,s vriend dat is een lto antwoordt, ik hoor niet bij de oproer kraaiers,en schoppers tegen lto,dus ik had van jou wel een ,echt antwoord verwacht, maar prima zo het zegt al genoeg, ik heb gelukkig nooit geen geld verknoeid aan het lto lidmaatschap, dus ik zal ook niet schoppen na hun
+2
christo2.0
@de hoef Ik wel. Als dank hebben ze mijn belangen verkracht. Nu er een beter alternatief aan zit te komen worden ze bang. Onvoorwaardelijk de actie steunen zullen ze nooit doen. De financiering uit den haag mag niet in gevaar komen. Dat is hun bestaansrecht. Niet die paar leden ze nog schijnen te hebben.
+1
Leo,s vriend
[i][quote="@de hoef" p="1657255"]dat is een lto antwoordt, ik hoor niet bij de oproer kraaiers,en schoppers tegen lto,dus ik had van jou wel een ,echt antwoord verwacht, maar prima zo het zegt al genoeg, ik heb gelukkig nooit geen geld verknoeid aan het lto lidmaatschap, dus ik zal ook niet schoppen na hun
[/i]Nee, geen lto antwoord, maar vooruit, ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat ze de lto er niet bij willen hebben, nogmaals, ik zal wel weer niet geloofd worden, en bronnen zijn ook maar bronnen.......

Daarom vroeg ik FDF om dit maar te antwoorden, dan is de kou in een keer uit de lucht.
+1
de hoef
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
ze de lto er niet

ik zou het enorm waarderen als lto ook gewoon mee doet, mee doen is wat anders als iets wat opgezet is door iemand anders, proberen bij te gaan schaven
cs-agrar
@de hoef hoppa, 5trekkers van de Hoef er heen
+1
de hoef
@cs-agrar mij te ver,maar het is nog geem 1-10 lijkt mij wel bere gezellig
cowboys
@de hoef hoezo te ver?
+1
de hoef
@cowboys omdat er zat korter bij zitten, en ik weet de weg niet binnen door
+1
weurding
@de hoef kunt met de bus. Trekkers hebben ze zat
+2
de hoef
@weurding das ook gezellig
cowboys
@de hoef je hoeft niet voorop te rijden.
de hoef
@cowboys hoe laat ben je hier om mij aan te laten haken dan
cs-agrar
Quote Reactie van @de hoef:
ik weet de weg niet binnen door

sluit je aan bij een app-groep, daar weten ze de weg wel, komt vanzelf goed
pietjepuk
Quote Reactie van @de hoef:
mij te ver,maar het is nog geem 1-10 lijkt mij wel bere gezellig

Volgens mij heb je wel iemand die verrekte goed de pad weet in Nederland. Waar was je die hark ook al weer weest te halen? Dan ben je ook op het malieveld.
+1
bertusdebeer
Ongeloofelijk kom naar amerika Canada nieuw zeeland voor het Te laat is@BertK
Mijn simpele advies.
Alstublieft investeer geen cent meer in dat k.. land.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot veehouderij , ddb , dairy , veestapel en de groot ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
64
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0