„Stikstofkwestie treft 18.000 projecten”

Door de recente stikstofuitspraak van de Raad van State staan 18.000 projecten op de tocht. Dat blijkt volgens NRC uit een nog niet gepubliceerde inventarisatie bij provincies en gemeenten.

Uit een rondgang van het ministerie van Landbouw blijkt dat 18.000 bouwprojecten op de tocht komen te staan, bericht NRC. Haagse bronnen bevestigen dat er inderdaad vele duizenden woningbouw-, infrastructuur- en landbouwprojecten mogelijk stil komen te liggen.

De RvS oordeelde dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) van Nederland niet voldoet aan Europese regels. In dat programma was vastgelegd dat een project stikstof mocht uitstoten, ook in de buurt van specifiek beschermde natuurgebieden, zolang de belofte maar werd gedaan dat de uitstoot in de toekomst zou worden gecompenseerd. De RvS-uitspraak zorgt dat grote projecten als de opening van Lelystad Airport en de verbreding van de ring rond Utrecht ernstige vertraging oplopen.

Reacties

+1
vrije boeren
Gewoon van randstad een ander land maken { ze spreken er toch bijna geen Nederlands meer} Dan is het N probleem opgelost

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stikstof , tocht , pas en ammoniakrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1.084