Ierse zuivelaar belooft 270 dagen weidegangDe Ierse zuivelverwerker Dairygold heeft een label gelanceerd, waarbij de term weidegang in koeienletters benadrukt wordt. Het label luister naar de naam 'Pastureland' en belooft zuivel van koeien die jaarlijks 270 dagen weidegang hebben.

Reacties

Erik!1879
🤔🙈😂😂😂😂😂
ted9
@Erik!1879 waarom zo veel schik?
+2
Erik!1879
@ted9 ik schreef het een paar jaar terug al. Er zijn landen waar weidegang standaard is. Nu komt Ierland met echte weidegang. Niet die paar uurtjes uitloop. Weg meer prijs. Daar gaat Nederland het echt niet op winnen.
ted9
@Erik!1879 Dus aan de ene kant lees ik in veel reactie veel medeleven van je met de Nederlandse landbouw ondanks dat je zelf naar Duitsland bent gaan boeren. En nu moet je er stiekem om lachen. Bijzonder....
+8
Erik!1879
@ted9 ik begrijp niet dat de Nederlanders inzetten op zaken waar ze nooit in kunnen uitblinken. Weidegang ga je van dat soort gebieden verliezen. Dat weet gewoon iedereen. Waarom doe je dan zo dom. De Nederlandse melkveehouders hebben dat toch totaal niet nodig. Laat de consument toch gewoon zien dat je goed bent voor de dieren en goed omgaat met het milieu. Daar heb je die uitloop echt niet voor nodig. Helaas heeft de belangenbehartigers het anders aan de consument verkocht en weidegang heilig gemaakt. Een gevalletje van je eigen graf graven......
+8
slagroomvla
Quote Reactie van @Erik!1879:
Helaas heeft de belangenbehartigers het anders aan de consument verkocht en weidegang heilig gemaakt. Een gevalletje van je eigen graf graven...

Helemaal mee eens, en al die onzin verhalen over "license to produce"..., hoeveel bakken stront krijgen we als veehouderij over ons heen? alle tijd en geld voor imago is dus compleet zinloos geweest!
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erik!1879:
Helaas heeft de belangenbehartigers het anders aan de consument verkocht en weidegang heilig gemaakt.

Nu vergis je je, dat heeft de Cono gedaan.
Erik!1879
@Jack Rijlaarsdam mooi dom. Ik dacht dat LTOFRC was. Maar goed. Blijft dom. Probeer dit maar te herstellen. Waarschijnlijk gaat dit herstellen eerst met nog meer stommiteiten. Beetje zoals laatste jaren gaat in de Nederlandse melkveehouderij. Niet weten of je als buitenstaander moet huilen van de ellende of moet lachen van de stommiteit en naïviteit van enkele mensen die hun zin doordrijven.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erik!1879:
nog meer stommiteiten

Komend jaar mogen de Cono-leden geen glyfosaat meer gebruiken. Wat vind je daar dan van?
+1
Erik!1879
@Jack Rijlaarsdam weet ik niet. Is het 100% zeker dat het kankerverwekkend is? Volgens mij niet. Ik denk dat het nooit goed is om voor iedereen de eisen te verhogen. Is een ratrace. Oordelen kan ik niet.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erik!1879:
Oordelen kan ik niet

Je doet niet anders. Vanwaar deze terughoudendheid? Omdat het niet om LTO of RFC gaat?
Erik!1879
@Jack Rijlaarsdam omdat mijn kennis hierin tekort schiet.
Achso
@Erik!1879 toch een kinkje in de kabel. Er is een nieuw onderzoek waarin direct de schadelijke gevolgen van glyphosaat op het ongeboren kuiken wordt is aangetoond. Komt gelazer van
+2
spotmelker
@Jack Rijlaarsdam glyfosaat verbod is een hele domme ondoordachte actie. De alternatieven bevatten vaak veel vervelendere stoffen. Vergelijk het maar met de zaadcoatingsverboden. Het schoonste efficiënte middel verbieden en vervolgens mekkeren dat het alternatieve middelgebruik zo explosief gestegen is.
bio boer
@spotmelker verbidieden ze de alternatieven toch ook zo gaat dar dan he
weurding
@Jack Rijlaarsdam ruil je met akkerbouwer toch
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @weurding:
ruil je

Dat kan, maar daar gaat het niet om, de discussie draait om de vraag of het verstandig is als zuivelonderneming/sector op emotionele gronden bovenwettelijke maatregelen in te voeren.
burg
Sector zeker niet, zuivelonderneming wel is verdienmodel van cono. @Jack Rijlaarsdam
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @burg:
verdienmodel van cono

Dat is me wel duidelijk. Zo'n anti-glyfosaatcampagne kan zich ook tegen je keren. Mooie foto van een boerderij met Cono-vlag en op de achtergrond doodgespoten (verhuurd) bollenland. Of er wordt Beemsterkaas onderzocht op residu van glyfosaat, schijnt zelfs in moedermelk gevonden te worden, dus....
burg
benjerry.nl/wat-is-nieuw/2017/… Rijlaarsdam">@Jack" target="_blank" class="bb-url">benjerry.nl/wat-is-nieuw/2017/… Rijlaarsdam
burg
Foto is uit te leggen, verwacht eigenlijk wel dat cono ook gaat testen on melk. Zijn natuurlijk wel thema’s die hot zijn in maatschappij waar ze mee bezig zijn dus politiek pakt ze anders ook op@burg
Coen
@Jack Rijlaarsdam , wordt bij ons RFC straks ook de standaard-prijs, en anders (oplopende) kortingen op de garantieprijs.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erik!1879:
Probeer dit maar te herstellen.

Cono maakte er eerst een sport van als eerste zuivelaar koeien buiten te hebben, maar heeft nu in het voorjaar een reclamespotje dat de koeien naar buiten gaan wanneer de grasgroei en de grond het toe laten.
Erik!1879
@Jack Rijlaarsdamik Denk dat de melkveehouderij eerst maar eens de algemene problemen moeten oplossen. Ik denk dat een deel uitlaten kopen wegen foutje pas een zegen kan zijn. Dan komt de acceptatie heel snel weer. En dan de onzin die ze bedenken helemaal overboord gooien en eerlijk vertellen dat de melkveehouderij gewoon heel duurzaam is. Ik denk dat er heel weinig Nederlanders zijn die alle koeien Nederland uit wil hebben. Die weidegang van het bordje melkfabrieken afhalen en daarvoor de eu misbruiken. Melkfabrieken moeten gewoon weer goede producten maken en goed verwaarden. Daarvoor hebben in ieder geval mijn voorouders de coöperatie opgericht.
+7
de Haas
@Erik!1879De baantjes carrousel moet blijven draaien. Daar past geen nuchterheid bij.
arie.j
Quote Reactie van @Erik!1879:
Ik denk dat een deel uitlaten kopen wegen foutje pas een zegen kan zijn. Dan komt de acceptatie heel snel weer. En dan de onzin die ze bedenken helemaal overboord gooien en eerlijk vertellen dat de melkveehouderij gewoon heel duurzaam is. Ik denk dat er heel weinig Nederlanders zijn die alle koeien Nederland uit wil hebben. Die weidegang van het bordje melkfabrieken afhalen en daarvoor de eu misbruiken. Melkfabrieken moeten gewoon weer goede producten maken en goed verwaarden. Daarvoor hebben in ieder geval mijn voorouders de coöperatie opgerich

Kan wel merken dat je in het buitenland woont, nog niet eens zo heel lang geleden kon de Nederlandse zuivelindustrie nog maar net de wettelijke plicht tot weidegang afwenden.
Als weidegang weer flink terugloopt, zoals jij wilt, dan komen er zeker op den duur wettelijke maatregelen, linksom of rechtsom. Daar zitten we in Nederland niet op te wachten.
nieuweoogst.nl/nieuws/2018/…
+3
Erik!1879
@arie.j dat is de slappe praat van de polder bestuurder. Je kunt beter door de overheid gepakt worden dan door je eigen coöperatie. En als je mijn tekst goed gelezen had dan had je gelezen dat je met Europees geld zonder problemen dit had kunnen regelen. Iedereen die zorgt voor het stofferen van het landschap kan geld beuren. Inplaats dat je een groenstrookje of zoiets aanlegt houd je een paar dieren in de wei. Iedere keer als er een politiek probleem ontstaat staat FRC voorop om het op te lossen met de druk van de nzo om hun plannen door te zetten. Dat hoort niet. FRC is opgericht om melk tot waarde te brengen niet om als een dictator de melkveehouders klein te houden.
arie.j
Quote Reactie van @Erik!1879:
j dat is de slappe praat van de polder bestuurder. Je kunt beter door de overheid gepakt worden dan door je eigen coöperatie. En als je mijn tekst goed gelezen had dan had je gelezen dat je met Europees geld zonder problemen dit had kunnen regelen. Iedereen die zorgt voor het stofferen van het landschap kan geld beuren. Inplaats dat je een groenstrookje of zoiets aanlegt houd je een paar dieren in de wei. Iedere keer als er een politiek probleem ontstaat staat FRC voorop om het op te lossen met de druk van de nzo om hun plannen door te zetten. Dat hoort niet. FRC is opgericht om melk tot waarde te brengen niet om als een dictator de melkveehouders klein te houden

Dat jij het niet wil geloven, dan is jouw probleem.
We hebben in Nederland al zoveel regels over ons heen gekregen.
Erik!1879
@arie.j met dank aan het polder model en de afschaffing van de de beperking op bevreidingsdag. Had rond 2010 een redelijk beleid opgezet zodat het niet uit de hand zou lopen dan hadden jullie nu minder problemen. Heel veel van jullie wilde de wereld voeden, groeien, groeien, groeien. Dat kon niet in Nederland dat kan niet in Nederland en het tijdstip dat het wel kan gaat voorlopig niet komen. John heeft dit ook bevestigd een paar weken geleden. Enkele hadden het een paar jaar terug al door. En ik heb dit altijd al gezegd. In Duitsland is er wel ruimte maar ik hoop dat ze die niet gaan gebruiken want dan krijg ik de Zelfde ellende.
arie.j
Quote Reactie van @Erik!1879:
met dank aan het polder model en de afschaffing van de de beperking op bevreidingsdag. Had rond 2010 een redelijk beleid opgezet zodat het niet uit de hand zou lopen dan hadden jullie nu minder problemen. Heel veel van jullie wilde de wereld voeden, groeien, groeien, groeien. Dat kon niet in Nederland dat kan niet in Nederland en het tijdstip dat het wel kan gaat voorlopig niet komen. John heeft dit ook bevestigd een paar weken geleden. Enkele hadden het een paar jaar terug al door. En ik heb dit altijd al gezegd. In Duitsland is er wel ruimte maar ik hoop dat ze die niet gaan gebruiken want dan krijg ik de Zelfde ellende.

Wereldvoeden is altijd enkel retoriek van een hoogst enkele bestuurders geweest.
In de zuivel hadden we meer dan 30 jaar verplichte productiebeperking en in die situatie ga je dat al helemaal niet roepen. Warom zou je ook, het gaat toch om een boterham op een verantwoorde en liefst ook wat prettige manier verdienen?
Dus die onzin maar gauw van tafel, er zijn rond 2015 veel nieuwe grote schuren gekomen, maar dat iemand dat ging doen om de wereld te voeden? Niet van gehoord.
Erik!1879
@arie.j je weet wat er gesproken werd. Als het quotum eraf was dan kon je makkelijk voor lagere kosten melken en nog meer van die onzin. Daarna is er de èène na dat andere kostprijs verhogende maatregel gekomen. Als het zo doorgaat wordt er over enkele jaren minder gemolken als in de jaren 90. En met zoveel kostprijs verhogende maatregelingen dat er voor de meeste nog niets te verdienen is.
Coen
@Erik!1879 , ze willen de staldieren elimineren uit NL, schrappen al dat gesleep met voer en mest.
Erik!1879
@Coen laat ze dan veel betalen. Jezelf de ondergang in polderen is niet bepaald slim.
+1
burg
@Erik!1879 Hoe zie je dat voor je? 90% van de melk gaat de wereld over dus moet concurreren met zelfs jou melk waarom zouden ze voor die van ons meer betalen?
Erik!1879
@burg ik bedoel als ze je weg willen hebben dat ze je dan moeten uitkopen.
burg
@Erik!1879 je hebt t over belangenbehartigers zuivelondernemingen en polderen wie moet je dan uitkopen?
Erik!1879
@burg wie vind dat er minder dieren moeten komen die moet gewoon betalen. Als iemand roept dat er gekrompen moeten worden zeg je jou prijs. Als bij ons iemand vind dat wij het niet goed doen dan zeg ik de prijs waarvoor zij de baas kunnen spelen. Betalen ze die, dan snel notaris en laat ze gelukkig worden. (Natuurlijk niet als wij domme dingen doen natuurlijk wij moeten rekening houden met de buurt) Betalen ze niet dan mond houden. Als diegene die in Nederland de melkveehouders vertegenwoordigen het zelfde doen dan zingen ze wel een toontje lager. Ze moeten alleen de helft van de ballen hebben op het moment dat ze met zulke mensen praten dan dat ze hebben als ze weer de volgende kostprijs verhogende maatregel door moeten drukken.
burg
@Erik!1879 Werkt dat zo in duitsland?
Erik!1879
@burg bij mij wel in ieder geval 😎😎😎
casev
Dat weidegang logo staat inmiddels op elk pak zuivel, van goedkoop tot duur, dus op dit moment geen enkel sellingpoint meer.... word tijd dat er iemand opstaat en 100% echte weidegangzuivel van april tot oktober verkoopt. Mooie reclamecampagne er aan (waar helaas maar 1 bedrijf het budget voor heeft), en het verkoopt als een tierelier!
+1
matt
@casev foto op de pak,Koeien op een rijtje kont naar de regen kop aan de draad.
En niemand lust het meer..
+2
Sjaakiee
@casev weidegangpremie gaat weg
casev
@Sjaakiee maakt niet uit toch? Het is toch herverdelen van cooperatiegeld...
+1
Erik!1879
@casev wordt boete geld voor de opstaller. Net zoals vlog melk bij ons.
+6
nederlandse boer
De Ierse zuivelaars vullen de EU-markt met weidemelk in voor dagvers. Vanuit Nieuw Zeeland kan de markt bediend worden met weidemelkproducten zoals kaas, boter en poeder met garantie 365 dagen buiten en 90% grasrantsoen. Wordt tijd dat NZO gaat inzien dat dit hele opgetuigde weidegang circus niets gaat brengen. Alleen de nicemarkt consument wil er echt voor betalen. De gewone consument (85% van de club) maakt het helemaal niets uit. Die zoeken gewoon een goed product voor een goede prijs.
dewittemotor
Ik zei laatst al op dit forum, dat die Anker niet voor niks in Ierland zijn vleugels aan het uitslaan is.
Nee, dat snapte ik er niks van, Dat kon niet, was alleen voor de rest van de wereld etc. etc..
Die gaat dadelijk gewoon Ierse melk op de Nederlandse markt brengen i.s.m. AH om de Nederlandse prijs te drukken. Dat soort figuren houden de centjes liever zelf op zak i.p.v. deze met wat naïeve domme werkezels te delen. Die A-ware gangers trekken binnen niet al te lange tijd hun haren uit hun hoofd.
+1
Erik!1879
@dewittemotor niet alleen A-ware. Allemaal die gelooft hebben in concepten. Langs planet proof 🙈ligt 270 dagen weidemelk. 🤩🤩🤩 wat zou jij kiezen als voorgelogen consument als de prijs lager is van de weidemelk? Dat de stallen van de melkveehouders bij iets meer of volledig opstallen vele malen beter zijn dan de Ierse stallen. En dat weidegang vergeleken met goede stallen dier kwellerei is kan Wieberen niet meer verkondigen 😢
dewittemotor
@Erik!1879 ben ik met je eens
Jaap40
@Erik!1879 ach Erik, iedere zichzelf respecterend veehouder weet dat indien je je koeien goed voert op stal, ze prima kwaliteit melk geven, een rondje rennen door het grasland, daar wat liggen, naar binnen gaan om te vreten, drinken. Sluit je het hek? Dan vindt de consument dat binnen de kortste keren dierenbeul want de koe moet zelf kunnen kiezen. Zeker bij felle zonneschijn en regen. Kortom, binnenkort is het weer geoorloofd de koe onder dak te houden en vrij laten kiezen om naar buiten te laten gaan. Maar vooral binnen goed bijvoeren, daar zou je voor beloond moeten worden! Laten we vooral ook afstappen van het registratie systeem van het koeien weiden. Melk is wit.
Kom er maar in @Wiebren

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot koeien , zuivel , weidegang , zuivelverwerker en 270 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
50
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
2.654