Dit jaar al meer dode dieren door stalbranden dan in heel 2018



Originele beschrijving

Dierenorganisaties en regeringspartij D66 slaan alarm om het grote aantal stalbranden. Daarbij zijn dit jaar al meer dieren gestorven dan in heel 2018: ruim 176.000 kippen, varkens en runderen.

Deel dit artikel

Reacties

+3
casev
Ik mag hopen dat die pyromaan uit groningen nog vastzit, maar hoeveel gekken lopen er nog meer rond? Niet elk getroffen bedrijf heeft camera's hangen...
pietjepuk
Quote Reactie van @casev:
pyromaan uit groningen nog vastzit,

en jij denkt dat. Na een nachtje brommen is hij vast weer op straat gezet in afwachting van verder onderzoek.
+1
dewittemotor
@casev Wat daar ginds de reden precies geweest is, weet volgens mij niemand. Maar ik ben echt razend benieuwd. Het lijkt erop dat het om een af andere reden de doofpot ingestopt wordt. Je hoort er niets meer over.

Zal daar toch wel een prikker in de buurt wonen, die er iets meer vanaf weet??
Noorderling
Quote Reactie van @dewittemotor:
n echt razend benieuwd. Het lijkt erop dat het om een af andere reden de doofpot ingestopt wordt. Je hoort er niets meer over.

Zit gewoon nog in voorarrest. Dan valt er niet zoveel meer nieuws te melden dan dat hij vast zit voordat de eerste zitting is.
+1
cowboys
@casev vergeet niet dat milieuactivisten en dieren extremisten geen enkel middel onbenut laten.
+4
van Ittersum
Vanmorgen toevallig de 2 jaarlijkse onderhoudsbeurt van mijn brandblussers(westhart, vriezenveen) gehad. Natuurlijk kwam dit ook ten sprake mede omdat hij ooit een kippenschuur de brandbeveilig had goedgekeurd en een dag later die hele toko afbrande. Oorzaak: vraat aan de bekabeling wat kortsluiting veroorzaakte. Deze oorzaak konden ze nog herleiden meestal alleen kortsluiting en dan wordt er maar weer nog meer keuringen aangesteld door de overheden terwijl de oorzaak(in vele gevallen) in het verbieden van ongediertebestrijding ligt. Maar dat schijnt niet iedereen daar aan wil of wil snappen was zijn mening
Adaptief boeren
Verwijder d
Adaptief boeren
Bekabeling vernieuwen en goed vrij bevestigen, zodat kabels nergens op verborgen plekjes waar ongedierte zich kan schuilhouden geplaatst is , de situatie dat instalateurs al kabels trekken terwijl een ander nog aan het isoleren is lijdt ook nog al eens tot slecht geplaatste bekabeling
hypotheekboer
Vorige week nog met een specialist van Interpolis gesproken. In het artikel staat dat steeds minder verzekeraars stallen willen verzekeren. Veehouders betalen relatief gezien lage premies. Als er dan weinig op verdiend wordt, is het dus gewoon een centenkwestie. Dan moet je als verzekeraar een behoorlijke portefeuille hebben om de kosten van een stalbrand te kunnen dragen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot varkens , kippen , dieren , stalbranden en d66 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0