Vlees als zondebok voor de klimaatverandering

Als reactie op het nieuwe IPCC-rapport kopten de media dat we minder vlees moeten eten om de klimaatverandering tot staan te brengen. Maar in dit rapport wordt nauwelijks over vleesminderen gerept. Dat de mens minder vlees moet gaan eten, is vooral de ‘framing’ door ngo’s met een anti-vleesagenda en media die niet de moeite hebben genomen het rapport te lezen en de juiste uitleg te geven. De wereld moet het landgebruik en landbouwmethoden drastisch veranderen. Dat is wat het IPPC-rapport in heel veel woorden zegt.

Het blijft opmerkelijk dat, als het om landbouw en klimaat gaat, vlees telkens aangehaald wordt als de grote bossdoener. Gedegen wetenschappelijke rapporten, die een genuanceerder beeld geven van CO2-voetafdruk van vlees, worden stelselmatig genegeerd. Wat in de Nederlandse media ook wordt genegeerd, is het feit dat ons land voorop loopt als het gaat om landbouw en duurzaamheid. Onze CO2-voetafdruk van vlees behoort tot de laagste ter wereld. Dat geldt voor rundvlees, maar vooral voor varkensvlees en nog meer voor pluimveevlees. Wat men hopelijk gemakshalve en niet bewust negeert, is dat de voedingswaarde en verteerbaarheid van vlees zoveel hoger (caseïne) en beter is dan plantaardig.

Meer: vork.org/nieuws/…

Bronnen

 AVG & Cookiemelding (www.vork.org)

Nieuwsgrazer

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot regiovlees ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!