Eerste Fendt 924 Vario Gen 6 bij de Mechangroep

De nieuwe 900 lijkt niet veel op zijn voorganger, maar meer op zijn grote broer, de 1000-serie. Dat begint al met de breed uitlopende motorkap, met de dubbele lampen bovenin. Onder die kap ligt niet meer een motor van Deutz, zoals tot nu toe in de 900, maar een MAN, een andere overeenkomst met de 1000. De 7,8 liter Deutz voldeed al aan Fase V, de 9,0 liter MAN vanzelfsprekend ook. Dat doet hij door een combinatie van SCR, DOC en DPF. Hij gebruikt geen EGR, waarbij de uitlaatgassen opnieuw in de verbrandingskamer worden gebracht. Fendt is de eerste gebruiker in de landbouw van deze nieuwe…

Deel dit artikel

Reacties

+1
Gavrie Willemsen
Eindelijk terug M.A.N. als hart...... 🥰
mdoornekamp
@Gavrie Willemsen en meer motor inhoud.
930triplemaaier
@mdoornekamp maar minder toeren
+1
mdoornekamp
@930triplemaaier als motor daar op vebouwd is, komt het goed. Misschien zit er wel een elektrische waterpomp op. En Grotere oliepomp.

Valtra claimt dat je de T 4 serie de hele dag op 1100 toeren vol mag belasten. Ik vind het nogal wat.
930triplemaaier
@mdoornekamp klopt idd. Bij econtuning is het als je het goed wilt doen ook verstandig om een slag zwaardere water en oliepomp te monteren om te voorkomen dat de smering en de koeling te krap wordt. Maar dat gaat weer ten koste van je effiecientie en dat is nou juist net iets wat je niet wilt.
valmet6400power
@mdoornekamp
Dat roept Valmet ook al sinds 1992 😏
+1
930triplemaaier
924 gen6? moet dat niet een 942 zijn?
Fendt926Driver
@930triplemaaier zat ik ook al naar te kijken.
Trekkerweb weet er weer eens niets van
942 is het nieuwe vlaggeschip
mdoornekamp
@Fendt926Driver schrijf foutje

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vario , v , fendt , landbouw , deutz , motor , doc , 1000 , motorkap en lampen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!