'Ophalen visies mestbeleid is zeer grondig gebeurd'

Het mestbeleid kan nog eenvoudiger dan de denkrichtingen die landbouwminister Carola Schouten uiteen heeft gezet in een Kamerbrief, zegt Claude van Dongen, LTO-portefeuillehouder Bodem en Waterkwaliteit. Hij ziet een doelgericht beleid niet als een tegenstelling van risicogericht beleid.

Deel dit artikel

Reacties

+1
kwarkje
Over vastzitten in een denkrichting is hij een expert. 😂
+3
puntertje
LTO mocht zijn visie 'pitchen' voor Carola. Ik heb het liefst dat LTO zo ver mogelijk afstand bewaard want hun bemoeienis eindigt steevast in drama en een zweem van voorkennis.
achterhoeker2
Dat geklep van de lto bij het ministerie begint te ergeren.
Elke keer weer zo'n half doordacht plan, het zal wel lekker belangrijk voelen (aanschuiven bij de beleidsmakers) maar het maakt ze in de ogen van de leden medeplichtig.
Bovendien moet het altijd ingewikkeld en steeds de kool en de geit willen sparen!
Maak nou eens duidelijkere keuzes.
spotmelker
Visie of niet, er ligt gewoon (weer) geen basis onder. Geoh over waterkwaliteit en verder komt men niet. De bodem is de basis, analyses worden al sinds jaar en dag (deels verplicht) genomen, is de meest waardevolle info m.b.t. mestbeleid en men doet er vrijwel niks mee.... Een prima kringloopwijzer op (historisch) met fosfaat verzadigde grond geeft de meeste ruimte.... daar zou (teelttechnisch) geen mest op moeten.
+1
achterhoeker2
"Er zijn 50 tot 60 boeren bij het overleg betrokken" Wie zijn dat ? Heeft lto die uitgenodigd of de rvo?
Die praten (zou ik ook doen) allemaal voor eigen parochie.
Wat de melkveehouderij ,na de chaos van het fosfaatrechtenstelsel , nodig heeft is duidelijkheid naar de aankomende 10 jaar zodat de bedrijven een plan kunnen maken voor de toekomst.
+3
slagroomvla
Quote Reactie van @achterhoeker2:
zodat de bedrijven een plan kunnen maken voor de toekomst.

Laat dat nou net niet de bedoeling zijn..

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot bodem en mestbeleid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN