Stevige onweersbuien in het zuiden, rest van het land tropisch

Terwijl in het noorden van het land de tropische temperaturen aanhouden, krijgen de zuidelijke provincies vandaag vooral stevige buien met onweer en mogelijk zelfs hagel voor hun kiezen. ,,Pas vanaf woensdag kunnen we weer even op adem komen.”

Nederland valt uiteen in twee werelden. Terwijl de ene helft zich verschanst in heerlijk frisse huizen, zakt de andere uitgeput neer voor de ventilator. Twee gezinnen over overleven tijdens de plakkerigste dagen van het jaar, in een warm huis en een koel huis.

AMSTERDAM (ANP) - De hittegolf heeft nu ook het Waddeneiland Vlieland bereikt. Voor zover bekend is het de eerste officiële hittegolf op de Wadden. Zaterdag is namelijk de vijfde dag op rij dat het er warmer is dan 25 graden, waarvan drie dagen de temperatuur hoger dan (of gelijk aan) 30 graden is geweest.
Het bericht Eerste hittegolf op de Waddeneilanden verscheen eerst op Nieuws.nl.

We zitten nog altijd in een hittegolf, toch zullen veel mensen opgelucht zijn dat het we in Nederland eindelijk verlost zijn van de extreem hoge temperaturen. "Die bizarre 40 graden gaan we niet meer krijgen", zegt Philippe Schambergen van Buienradar.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot temperatuur , warm , ventilator , amsterdam en vlieland ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0