Minder melk zorgt voor meer winst bij FrieslandCampina

Een gelijkblijvende omzet en een verbeterd bedrijfsresultaat van 18,6 procent. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van zuivelconcern FrieslandCampina. De resultaten zijn onder meer beter, omdat de leden 5 procent minder melk leverden.

Laatste  |  

Reacties

+1
Greetje
Goed nieuws! Een hele prestatie om een neerwaartse spiraal naar boven om te buigen!
+5
labella
@Greetje Het is maar wat je goed noemt.... Een schuld die in een half jaar met 122 miljoen stijgt is niet best!!!
Greetje
@labella Toch vind ik het goed nieuws, een redelijke melkprijs en toch groene cijfers draaien.. Voor hetzelfde geld had de lijn van vorig jaar zich voortgezet, rfc is ook maar gewoon een bedrijf, wat naar de knoppen kan..
Greetje
@labella Maar ik dacht dat jij bij Leerdammer zat? Die doen het momenteel ook erg goed en ik weet toevallig dat ik daar ook van harte welkom ben, lijkt me gezellig.
labella
@Greetje Je zegt het precies goed: zat. Zo gezellig was het niet om leverancier bij Leerdammer te zijn dus denk goed na voordat je daar na toe gaat.
dewittemotor
@Greetje over de rug van de boeren ja, want reden is minder melk en niet een betere bedrijfsvoering
+1
Greetje
@dewittemotor Meer melk=meer in de poeder, misschien heb jij de marketing skills omdat veel duurder aan de man te brengen..?

Planet Proof gebeuren vind ook een gewaagd avontuur hoor, maar lijkt totnogtoe geen enorme zeperd te worden. Hulde aan de boeren die daaraan meedoen trouwens!
Achso
@Greetje maar ze hebben het meest aan kaas verdiend. Dat is een bulk product
Achso
En dat likeurfabriekje? Hoe zit dat in de cijfers verwerkt??
verbi
Zal me een worst wezen waar het mij om gaat is : wat wordt de intrim uitkering
+1
kaas
@verbi die zal wel hoog zijn gaat de schuld weer 150milj omhoog en zo graaf rfc hun eigen graf maar dat zal deze directie een worst zijn want als dat gebeurt zijn we wel een paar directies verder en hebben deze personen de buit binnen.
MTSTAMMINGA
@kaas
Hoeveel winst maakt A-Ware in Ierland? In de kaas in het jaar 2022 of wordt daar niets over gezegd?????
kaas
@MTSTAMMINGA dat is pas met 3 jaar daar kan ik me nu nog niet druk om maken
weurding
@kaas dan reageer je dus net zo als de directie van rfc....
+3
Albert Altena
"De prijzen zijn onder meer beter omdat de leden vijf procent minder leverden".
Hiermee wordt een suggestie gewekt dat minder leveren succes heeft.
Dit is geenzins waar:
Prijs volgde gewoon een tendens.
+6
Jack Rijlaarsdam
@Albert Altena De krant brengt de leugen in het land. Op melkweb staat het zo: "De daling van de melkaanvoer in Nederland droeg bij aan de winstverbetering door een lagere verwerking van (nog steeds verliesgevende) basiszuivelproducten zoals boter en melkpoeder. "

Niet onlogisch, al is het de vraag wat een (nog verder) verlaagde melkaanvoer doet met de efficiency en daarmee de kostprijs binnen fabrieken en de gehele onderneming.

Het feit dat de geplande bouw van een nieuwe fabriek in de ijskast is beland geeft wel aan dat men binnen RFC ook totaal geen benul meer heeft hoe de sector zich verder gaat ontwikkelen. Wat mij betreft is dat nog het meest zorgwekkend aan dit halfjaarbericht.
Sjaakiee
@Jack Rijlaarsdam juist,daar zet ik ook MN vraagtekens bij.
+2
puntertje
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
dat nog het meest zorgwekkend

Eerst zaten ze finaal er naast met de snelle groei, toen moesten ze allemaal beperkende maatregelen bedenken en uiteindelijk werd besloten om toch maar uit te breiden. Nu wordt dat weer afgeblazen en ik garandeer je dat er straks bestuursleden ons gaan vertellen dat ze het dus aanvankelijk wel goed hadden ingeschat en zichzelf op de borst kloppen.
hans1980
Jammer dat ze zo laat achterkwamen dat minder melk aanvoer resulteert in een betere melkprijs..
Dus die hele afschaffing melkquotum...dan hadden we nu + 50 cent
Wat heeft het gekost om dit resultaat te behalen? Het is net hoe je creatief boekhoud! ,en hoeveel goedlopende onderdelen verkocht zijn die eenmalig zijn. Gelukkig gaat het bedrijfs resultaat iets omhoog ,je mag hopen ook de rest van het jaar.
oubi
Waarom nog basiszuivel met verlies verkopen. Laat de jumbo's en appies een nette prijs betalen
cornelissen
@oubi Ben ik met je eens,maar ik had begrepen op de districtsledenvergadering dat jumbo een contract had afgesloten met dmk voor en prijs waar doc zelfs zijn huidige melkprijs niet van betalen. maar men wou marktaandeel hebben via Uniekaas
+1
jg
@cornelissen Inkopers laten de melkveesector net in leven , meer niet . Alleen een forse volume vermindering gaat betere prijzen geven .

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melk , frieslandcampina , zuivelconcern en omzet ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
3.255