Kippenboeren hadden zelf hun eieren moeten controleren op fipronil, oordeelt de rechter

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hoefde kippenboeren in 2016 en 2017 niet eerder te waarschuwen dat eieren besmet waren met fipronil. Dat oordeelde de rechter in Den Haag woensdag in een civiele zaak die landbouworganisatie LTO namens 124 kippenboeren tegen de NVWA had aangespannen.

Deel dit artikel

Reacties

+1
puntertje
Je vraagt je af of bij een private partij niet meteen termen als 'volksgezondheid' en 'zorgplicht' door een rechter in de mond waren genomen. En wat te denken over de jurisprudentie als in de toekomst met één of ander stofje dodelijke slachtoffers vallen en de autoriteiten op de hoogte waren of sterke vermoedens hadden?
+9
j h p
@puntertje De rechters waren vandaag weer vrij gegeven en is het weer overgenomen door de linkers. Weer een links toneelstukje.
j h p
@j h p Even inhoudelijk, de NVWA had de keuze en ze maakten de keuze die langer duurde met alle gevolgen van dien.
gerrie-hul
@j h p Dus met andere woorden de slager keurt zijn eigen vlees of boer keurt zijn eigen melk Te gek voor woorden deze uitspraak
labella
Hoe dan??? Als je een middel gebruikt kan er wel een samenstelling bij zitten maar je weet nooit of die ook werkelijk klopt.
Harry K
Zoals gebruikelijk verzaakt de journalistiek weer met bronvermelding.
Hier is de bron: uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument/…
+1
ej-van-de-voort
Opmerkelijk dat als argumentatie om te wachten gebruikt word dat er geen gevaar voor volksgezondheid zou zijn, terwijl na de inval eieren ineens helemaal fipronilvrij moesten zijn...beetje meten met twee maten met een vrouwe justitia zonder blinddoek als backup...
+1
bio boer
@ej-van-de-voort kunnen we weer recht zaak beginnen we hadden ze gewoon kunnen verkopen wat is nu op eens niet schadelijk voor de gezondheid
ej-van-de-voort
@bio boer ben benieuwd of hier nog juristen naar gaan kijken, lijk me namelijk een opmerkelijk verschil in situatie voor en na bekendmaking door nvwa. Komt niet echt over alsof de rechter logisch nagedacht heeft
+1
Kringloper
@ej-van-de-voort De meeste rechters denken niet logisch na!
j h p
@ej-van-de-voort Rechters moet je ook alles haarfijn uitspellen zodat er geen mogelijkheid is voor andere interpretatie, zo is mijn ervaring, moet je wel de mogelijkheid ertoe hebben anders moet het al staan in het/de eis/verzoek/beroep/zienswijze.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot lto , eieren , nvwa , den haag en fipronil ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0