100.000 kippen omgekomen bij grote brand in Groningse schuren

Bij een grote brand in het Groningse Kiel-Windeweer zijn vanochtend 100.000 kippen omgekomen. De dieren zaten in twee schuren die volledig uitbrandden.

Bronnen

 Brand in kippenschuur Kiel-Windeweer (www.rtvnoord.nl)

Aan de Vossenburg in Kiel-Windeweer staat een kippenschuur in brand. De brandweer spreekt van een zeer grote brand met 'behoorlijk veel kippen'.

 100.000 kippen omgekomen bij enorme brand in kippenschuur (www.rtlnieuws.nl)

Bij een brand in een kippenschuur in het Groningse Kiel-Windeweer zijn 100.000 kippen om het leven gekomen. Dat laat een woordvoerder van de brandweer aan RTL Nieuws weten. "Het is een enorm verlies voor de boer."

 Honderdduizend kippen omgekomen bij brand Kiel-Windeweer (www.rtvdrenthe.nl)

Een hevige brand heeft in Kiel-Windeweer twee grote kippenschuren in de as gelegd. De brand woedde net over de provinciegrens van Drenthe en Groningen in de buurt van Zuidlaarderveen.

 100.000 kippen omgekomen bij brand in Groningen (www.parool.nl)

De dieren zaten in twee schuren die volledig uitbrandden.

 100.000 kippen dood door brand in Kiel-Windeweer (nos.nl)

In het Groningse dorp Kiel-Windeweer zijn 100.000 kippen omgekomen bij een grote brand bij een pluimveehouderij. De kippen zaten in twee stallen die volledig in de as zijn gelegd.
Hoe het vuur is ontstaan is nog onduidelijk. Toen de brandweer aankwam bij het bedrijf, stonden de twee stallen al in brand. De brandweer zag dat ze niet meer te redden waren en heeft vooral ingezet op het voorkomen van het overslaan van het vuur.
Bij de brand kwam veel rook vrij, die richting Veendam en Wildervank trok. Omwonenden werden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden. De brand is inmiddels geblust.

 100.000 kippen omgekomen bij grote brand in Groningse schuren (www.ad.nl)

Bij een grote brand in het Groningse Kiel-Windeweer zijn vanochtend 100.000 kippen omgekomen. De dieren zaten in twee schuren die volledig uitbrandden.

 Honderdduizend kippen dood bij brand, technische recherche doet onderzoek (www.rtvnoord.nl)

Bij een brand in twee kippenschuren aan de Vossenburg in Kiel-Windeweer zijn zondagmorgen honderdduizend kippen om het leven gekomen.

Nieuwsgrazer

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot brand , kippen en dieren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!