‘Minder fosfor, meer stikstof in ruwvoer voor melkvee’Originele beschrijving

Het fosforgehalte van het mengvoer voor melkvee daalde in 2018 licht van 4,2 gram per kilogram in 2017 tot 4,1 gram per kilogram in 2018. In enkele jaren is het fosforgehalte van het mengvoer met 10% gedaald.

Reacties

+1
Adaptief boeren
Derogatie eis, maar 20%maisland werkte ook niet echt mee om onder het stikstof plafond blijven, verder kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat fosfaat rechten de bijwerkingen hebben dat de stikstof grenzen verlegd worden, tijd om de productie klassen uit te breiden naar 15000 kg met passende normen, voel er natuurlijk niets voor om een volgende kortingsronde op rechten te krijgen omdat collega's overmatig profiteren van tekortkomingen in de tabellen, kan niemand toch steekhoudende bezwaren tegen hebben lijkt mij
+2
bio boer
@Adaptief boeren boeren die op 2 juli 2015 ook al zo hoog zaten moeten dan ook gecompenseerd worden en geen exstra rechten bij moeten kopen voor uitbreiding tabel
Adaptief boeren
@bio boer dat is inderdaad een probleempje dan
+2
de jonge
@bio boer dat is te bewijzen voor degenen die dat aanging in de melkproductie en het gemiddeld aantal koeien van 2015.(dan moeten ze de evt te weinig afgevoerde mest ook even doorbereken en of ze dan al of niet grondgebonden waren)Er zijn al zoveel wijzigingen geweest,mij dunkt dat het heel goed uit kan om degenen die toen al boven de hoogste staffel uitkwamen wat extra rechten te geven en dan wel meerdere hogere staffels gaan toevoegen. Het is voor sommigen nu een sport geworden om boven de hoogste staffel te komen zodat ze ""goedkoper"" produceren kunnen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkvee , fosfor , stikstof , mengvoer , ruwvoer en licht ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.474