Gps-dieven slaan nu ook toe bij boeren in Drenthe

Het dievengilde heeft nu ook toegeslagen in Drenthe. Bij boeren in de dorpen Witteveen, Odoornerveen en Schoonloo zijn gps-systemen gestolen uit trekkers. Recent zijn soortgelijke diefstallen gemeld in onder meer Mantinge en Hijken.

Deel dit artikel

Reacties

walker1
Kan toch niet anders dat er dgps bedrijven in oa Oost Europa of daarbuiten zijn die hier aan meewerken? Bij mij op het werk hebben we voor inmeten van grondboringen en sonderingen ook DGPS apparatuur, werkt allemaal met abonnementen, spul moet jaarlijks door leverancier gecontroleerd worden, als er storing is of iets kapot is moet zo'n bedrijf het ook maken of oplossen. Wordt zo'n apparaat gestolen, dan wordt meteen abonnement opgezegd, geblokkeerd. Er wordt aangifte gedaan, alle bijbehorende nummers en codes staan geregistreerd als gestolen, ook bij de leveranciers en onderhoudsbedrijven. Dat werkt ook prima, want tijdje geleden had een collega voor een verbouwing iets te lang een laser geleend. In die periode werd een bus gestolen en toen is ook die laser als gestolen opgegeven omdat blijkbaar niemand wist dat die geleend was door een collega. Wat gebeurd er, collega is klaar met verbouwen, zet de laser weer op zijn plek. Die gaat op gegeven moment met een hoop andere apparatuur weg voor onderhoud/kalibratie. Belt dat bedrijf ons op, dat die laser als gestolen geregistreerd staat, dus die nummers worden wel gecheckt.
Maar hoe gaat dat dan met die gestolen dgps in het buitenland? Ook daar hebben ze abonnement nodig op dgps signaal te ontvangen. Zal toch allemaal ingesteld moeten worden. Hier in NL staat ook alles ingesteld op RD systeem, daar kan je in Polen niks mee.
Sjon
De gps systemen die afgelopen voorjaar in de omgeving van Breda zijn gestolen hebben ze weer getraceerd in Oekraïne en Oezbekistan.
Hoog tijd dat de fabrikant deze zelf kan blokkeren, maar ze verkopen natuurlijk liever nieuwe.
walker1
@Sjon Voor wat dat spul kost aan aanschaf, abonnementen en service, mag je een dergelijke service ook wel verwachten inderdaad. Technisch moet dat volgens mij geen probleem zijn om het spul op afstand te blokkeren. Of signaal zo instellen dat die Oekraïner zo de sloot in rijd op gps.
Fast Eddy
Ik weet dat het systeem van CNH op afstand onklaar gemaakt kan worden. Maar dat zijn alleen de schermen. De bolletjes van Trimble kan je wel gebruiken.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gestolen , trekkers , witteveen en drenthe ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0