Te Koop - Bedrijf Doornspijk

Hoeveel euro ben je kwijt aan fosfaat rechten om het bedrijf in doornspijk vol Te zetten? (Bedrijf staat Te Koop met 203 hectare land): fundainbusiness.nl/agrarisch-bedrijf/doornspijk/…

Deel dit artikel

Reacties

Kringloper
Heel veeeeeeel!
weurding
Teveel om te renderen
casev
De prijs voor die gebouwen viel me alles mee. Ideaal als je er in de buurt woont met voldoende grond en oude gebouwen.
cjw73
Al gauw 2 miljoen nodig voor de rechten
+2
topmelker
Je kan beter de vraag stellen hoeveel mensen heb ik nodig om dat bedrijf te runnen.Het antwoord is 4.De verkavelling is zeer slecht.
cowboys
Als je er stieren in zet geen 1
Noknok
Als je lang genoeg wacht , 0 euro 😬
Frans1
Wat voor vergunning zit er op?
walker1
Zitten de fosfaatrechten er niet bij? Is toch geen leegstaand bedrijf?
sjoerd de melker
Kun je al direct voor de volle opbrengstprijs zonder inleggeld bij een melkfabriek terecht?
bio boer
Als de fosfaatrechten er wel bij zaten moesten die ook betaalt worden toch dus voor de verkoop maakt dat niet uit
walker1
@bio boer ja, daar zit wel enige logica in. Maar als ik de advertentie lees, draait het bedrijf nog, waarom verkopen ze het dan zonder rechten? Is dan toch ook moeilijker te verkopen?
bio boer
@walker1 om dat het bedrijf maar voor 20 koeien rechten heeft gekregen of het nog draait weet ik niet
walker1
@bio boer dan hebben ze wel een beetje groot gebouwd voor die 20 koeien. Maar zonder gein, wat is dan het verhaal hier achter? Ken wel gevallen van boeren die bv 10 of 15 koeien weg moesten doen op de 100 of zo, maar een bedrijf waar 400 koeien gehouden kunnen worden en dan maar voor 20 stuks rechten hebben?
bio boer
@walker1 was eerst vlees vee bedrijf dat konden ze niet rendabel krijgen in 2015 alles omgebouwt voor melk koeien toen kwam 2 julli een kink in de kabel
cornelissen
@walker1 heeft hier op het prikkebord gestaan met een link naar een verhaal in een plaatselijk dagblad met de oorzaak , kan het alleen niet vinden.
burg
@cornelissen das emigreren😁buren dichtbij en veel kleine hokjes is bewerkelijk.
+2
walker1
@bio boer van de ene kant triest verhaal, maar evengoed ook gegokt en verloren. Die man heeft waarschijnlijk zijn kapitaal al gemaakt in de makelaardij en og. Vervolgens zijn geld geïnvesteerd in uiteindelijk 4 boerderijen en 300 ha. Hij is zelf makelaar en geen boer, inmiddels al in de 70, dus alles moet door bedrijfsleiders en personeel gedaan worden. Dan rendeert de hele handel ook iets minder snel dan wanneer je zelf de stallen uitmest i.p.v. op de leren directeurszetel een sigaar te zitten roken. Omdat er aan vleesvee niet genoeg verdiend werd, moest het maar melkvee worden, maar daar gokten er meer op wat resulteerde in te grote groei van veestapel waarna er overheidsmaatregelen volgden. Eerlijk gezegd heb ik dan meer medelijden met een hardwerkend gezinsbedrijf met misschien 100 koeien die er ook 10 of 20 moesten afvoeren.
Als ik het verkeerd zie, dan laat maar weten.
+1
de Tank
@walker1 je eigen mening zie je nooit verkeerd.
+1
Achso
@walker1 omdat de man ondernemer is, zich ondersteboven heeft gewerkt in de makelaardij, dan vind jij dat dit normaal? Merkwaardige houding..
+1
walker1
@Achso ik ken die man verder niet, het zal voor hem ook zeker niet leuk zijn, ,maar ik zie het bij hem toch anders als bij een gemiddeld gezinsbedrijf.
bio boer
@walker1 toch is het wel wat als 2 juli midden in verbouw of bouw vase zit weg terug is er dan niet meer de hoop was gevestigd op knelgevallen regeling zelf zaten we ook in grote verbouwing was klaar op 7 juli gelukig kwamen wij wel in aanmerking voor knelgeval om dat we tijdelijk minder vee hadden 2014 hadde we wel volledige bezetting dus 2014 hebben ze bij ons als peildatum genomen anders kwamen we 60 koeien tekort
putjesschepper
Er komt nog veel meer te koop en de meest prachtige bedrijven.
Koeien boertje
@putjesschepper dus we hoeven zelf niet meer te bouwen maar wachten tot er een gespreid bedje klaar komt🤔😂😜
cowboys
@Koeien boertje en wat is de ouwe zooi nog waard dan?
+1
cjw73
@cowboys het land zal nog wel waarde houden en de toko nul centen op sommige plekken.
walker1
@cowboys In de markt is een melkveebedrijf met oude/verouderde gebouwen weinig waard, daar zit de waarde vooral in grond en rechten. Je moet het treffen dat bv een gemeente je ouwe toko en grond wil kopen voor woningbouw of bedrijfsterrein. Dan kan je met een zak geld en je eigen rechten een bedrijf als in dit topic kopen.
Koeien boertje
@cowboys genoeg om van te leven😜😁
putjesschepper
@Koeien boertje eigenlijks wel inderdaad
ricardo
@putjesschepper waar baseer je dat op? Vind dat er weinig courante bedrijven te koop staan met voldoende omvang.
putjesschepper
@ricardo mn veekoopman heeft vorige week net 2 koppels jongvee opgehaald bij 2 prachtige bedrijven.staan nu nog niet te koop maar komt wel,heb hier paar vaarzen uitgekocht. Beide jonge stallen en nog jonge boeren
Jansky
@putjesschepper Is er ook een geschreven regel in de AH melkstroom voor aankoop melkkoeien of is dit buiten eigen jongveeopfok geen probleem?
cornelissen
@ricardo Om alvast te starten met kijken schelhaas.com/agrarisch/aanbod/…
+1
slagroomvla
@cornelissen Wat moet je met een kalverhok vol bb kalver die kuil vreten? De zooi even poetsen voor dat de fotograaf komt is wel zo handig, buren lekker dichtbij zo te zien..
@slagroomvla Buren VEEL te dicht bij voor mijn gevoel, wel mooi veel bunders, mooie stal.
de Haas
@slagroomvla Deze heeft niet zo veel meer te willen. Staat inmiddels leeg volgens mij.
pietjepuk
@cornelissen begin dan gelijk met deze pagina. schelhaas.com/agrarisch/aanbod/…=
Koeien boertje
@pietjepuk het is alleen jammer dat het allemaal niet op te brengen is.
Ben met 10 ha wel ff onder de pannen😂
JohnDeere6serie
En dan nog de stille verkoop

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot fosfaatrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!