Wakker Dier geschokt door extreem hoge kalversterfte

Wakker Dier is zich rot geschrokken door het hoge aantal bedrijven met extreem hoge kalversterfte, zoals RTL Nieuws meldt. “Dit laat wederom zien hoe ziek het systeem is en waar de race to the bottom toe leidt”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier in een eerste reactie. Hilhorst: “De prijzen voor vlees zijn superlaag en dat leidt …

Bronnen

 Wakker Dier geschokt door extreem hoge kalversterfte (www.wakkerdier.nl)

Wakker Dier is zich rot geschrokken door het hoge aantal bedrijven met extreem hoge kalversterfte, zoals RTL Nieuws meldt. “Dit laat wederom zien hoe ziek het systeem is en waar de race to the bottom toe leidt”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier in een eerste reactie. Hilhorst: “De prijzen voor vlees zijn superlaag en dat leidt … Lees meer

Nieuwsgrazer

Koeien aankopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

+2
Brutus64
Dit is oud nieuws,waarom steeds herhalen
+1
familie pelle
@Brutus64 staat ook 1 april op de site van wakkerdier onder t bericht dus snap nieuwsgrazer ook niet.
de jonge
Heeft wakker dier ook onderzocht hoe hoog de kalversterfte in de oostvaardersplassen is, heeft wakker dier ook onderzocht hoeveel kalversterfte in de omringende landen is??????????
Pluto
Waarom gelijk met de haken in de grond ???. Er zijn blijkbaar toch bedrijven met een hoog percentage en das wel een dingetje . Ik krijg het idee dat de kalveren zwakker worden !. Of dit te maken heeft met milieu dan wel inteelt of fokkerij dan wel management ? ik weet het niet .
De race toe the Bottom wordt ons opgedrongen en er zijn bedrijven waar standaard 10 % en meer van de koeien aan de grond gaat na het afkalven . Dit heeft zijn weerslag op het kalf hoe je het ook went of keert .
Case max
@Pluto goedenavond onze lieftallige ministerie met fosfaat reductie en stikstof heeft er al voor gezorgd dat gronden en voeding ook krachtvoer en rest van voeding te arm
m uut m
@Case max
Onzin
Pluto
@Case max Dat kan een oorzaak zijn . We worden dagelijks overspoeld met adviezen over allerlei supplementen om de tekorten te minimaliseren !. En als je de media moet geloven heeft de helft van de vrouwen in Nederland enorm last van jeukend en verschimmelde vagina . Het te kort aan ???? beperkt zich schijnbaar niet tot alleen de veehouderij !.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Pluto:
Het te kort aan ?

Als ze er jeuk aan hebben, denk ik wel te weten waar er tekort aan is.
christo2.0
@Jack Rijlaarsdam Spreek je uit ervaring?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vlees , kalversterfte en dier ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!