Waarom krijgt de boer overal de schuld van?



Originele beschrijving

Waarom krijgt de boer overal de schuld van? In een driedelige serie gaan we in op de problemen rondom de boer. Wat vinden de boeren, de natuurorganisaties en de politiek? In dit artikel leest u de belangrijkste meningen en conclusies.

Deel dit artikel

Reacties

+2
van Ittersum
"Waarom krijgt de boer overal de schuld van?". Vinden sommige boeren zelf.

Mijn vrouw werkt in de transportsector net of dat beter is, daar hebben ze ook gewoon mensen zitten die niets anders doen dan met het milieu en dat soort zaken bezig houden , verder echt niet productief bezig maar alleen met dat als voorbeeld noemt ik maar lean&green lean-green.nl/ . Het verschil met ons is, wij laten ons sturen door iedereen en hun pakken het op voordat..... Nu proberen enkelen dat ook in de melkveehouderij door bv. Rabo, LTO, zuivel enz. Hoe hier op gereageerd wordt is voornamelijk hier wel bekend. Dus consequentie is en blijft dus dat anderen het voor ons gaan doen en ja, dan is de kans groot dat ze met andere cijfers werken of toepassen die wij in gedachten hadden. Conclusie.... duidelijk toch!
+3
Albert Altena
De oorzaak is vooral omdat we in onze eigen besturen de "groene" gedachte hebben laten infiltreren.
+2
mlkvhoudr
@Albert Altena jij zal de meerderheid van de boeren wel achter je hebben ikzie de oerconservatieve defensieve houding van de landbouwvoormannen als onderdeel van t probleem. Juist als er tijdig meegebogen was was er veel ellende voorkomen. Maar daarnaast voeren zij ook maar uit wat hun achterban wil
+2
klompen
@mlkvhoudr volgens mij doen ze niet anders dan mee buigen
dewittemotor
@klompen ja en ze zijn ook elke week verrast
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ikzie de oerconservatieve defensieve houding van de landbouwvoormannen als onderdeel van t probleem

Dat is wel héééél bijzonder, dat je dat zo ziet.
+3
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn dat snap ik wel dat de meerderheid dit waanzin vind, maar als je een probleem tijdig waarneemt en op tijd schakelt dan blijft t vaak bij een niet noemenswaardig probleem. Ik vind dat belangenbehartiging veel te veel geent is op behouden wat we hebben in plaats er voor zorg dragen dat we naar een constructieve toekomst toewerken
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
behouden wat we hebben

Is de Troika je ontgaan?
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn denk t wel, wil je t even uitleggen?
Albert Altena
@mlkvhoudr
Meebuigen zal altijd moeten als het onderwerp een feit is.
Maar voor het zover is zal de realiteit en de waarheid onder ogen gebracht moeten worden en daar schort het nogal eens aan, waardoor we vaak "gestuurd" worden door emotionele waanzin.
mlkvhoudr
@Albert Altena dat is de vakgenotendiscussie die voer je op basis van ratio, het verhaal naar de buitenwereld is een mix van ratio en emotie, kijk maar naar de pulsvisserij rationeel is dat wel de laatste manier van vissen die je zou gaan verbieden.puur op basis van emotie gedaan. Dat soort foute emotie moet je voor willen blijven door tijdig je bakens te verzetten
Coen
@mlkvhoudr , onze belangrijkste belangenbehartiger heeft (al jarenlang) geen visie en geen strategie voor onze mooie melkveehouderij, dan loopt je dus constant achter de feiten aan en is verdedigen het enigste dat resteert 😞
+1
mlkvhoudr
@Coen dat wij t nog eens eens zouden worden 😄
+2
Jan S
😀
+2
mlkvhoudr
@Jan S ze bellen mij wekelijks dacht dat ze dat bij iedereen deden of doen ze dat alleen bij de echte visionairs ?
+4
Jan S
😀
mlkvhoudr
@Jan S de mensen die niet meebewegen zijn van t type : melk is wit ik produceer daar van zo veel ik wil op een manier zo ik wil en de consument heeft dat maar op te vreten en daar maar goed voor te betalen
+4
jan.1
Makkelijke en goedkope prietpraat van mensen met een bovenmodaal inkomen,de meesten moeten kopen met hun portemonnee,die gaan voor het goedkoopste wat er in de schappen ligt.
Voor de rest is en wordt dadelijk west nl een grote bouwput,en gaat boerenland met vogel en al naar de filistijnen.
+2
groeier
@jan.1
De politiek wil geen landbouw meer, ze leven in een roes/bubbel, compleet losgeslagen van de werkelijkheid.
+3
hans1980
@groeier klopt als het aan groen links, PvdD en d66 ligt dan liever heel NL nationaal park.
Wel geniet de kiezer van deze partijen van alle geneugten gewoon oogkleppen op en maar voedsel importeren en zelf 3x per jaar vliegvakanties om boeren in arme landen te fotograferen..
Linkse sociale rotzakken waar we de eerste paar decennia nog niet vanaf zijn
+1
Albert Altena
@hans1980
Het motto: "Dat er verdient moet worden om sociaal te kunnen zijn" wordt nogal eens vergeten.
groeier
@hans1980
Dat zijn net de partijen die doen alsof ze zich druk maken over arme boeren in't buitenland en de boeren hier kost wat kost financieel de afgrond in helpen.
+2
KuikenenKoe
Om nu vol zelfmedelijden in de slachtofferrol te kruipen lijkt mij iets teveel van het goede.
Denk wel dat er een klein groepje schreeuwers uit de randstad is die het kan laten overkomen dat ze met heel veel zijn .
En daarnaast goed in het framen zijn van de sector en helaas ook goed weten hoe met woorden te gaan draaien zodat hun mening als waarheid overkomt .
groeier
@KuikenenKoe
In een klein landje krijgen de rotte appels snel een groep mensen achter zich.
+1
Jan S
😀
+1
Case max
Boeren zijn makkelijke zondebokken komt ook dat wij in Nederland niet met elkaar samenwerken kijk de fransen eensgezindheid is hier ver te zoeken meer concurrenten van elkaar dat gaat ons de kop kosten iedereen loopt over ons heen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot boer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN