Dairy Campus schotelt koeien zeewier voor

Dairy Campus in Leeuwarden voert vanaf 8 juli zeewier aan zijn koeien. De koeien krijgen drie soorten wieren geserveerd die in kleine doseringen bij het voer gaan om de effecten op de methaan productie te meten per wiersoort. Het onderzoek maakt deel uit van het POP3-project Zeewier in een gezonde melkveehouderij.

Deel dit artikel

Reacties

+2
puntertje
Velen in de samenleving storen zich aan de subsidiestromen naar de landbouw. Maar een groot deel is voor dit soort projectjes waarvan ik nu al kan voorspellen dat de uitkomst 'perspectief biedt', maar 'meer onderzoek nodig' is. Dat is namelijk standaard de uitkomst.
Pluto
@puntertje En dus extra geld er in stoppen ???? . Er is vast wel een mengvoer fabrikant die er markt in ziet . In de kalverhouderij word het gedroogd en als supplement ingezet door haar vermeende medicinale werking ,,, overigens worden deze werking ook aan soja toegekend .

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij , koeien , voer , dairy , dairy campus , meten en zeewier ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0