Finale zitting over MKZ in Kootwijkerbroek

Heeft het ministerie van Landbouw in 2001 terecht besloten om 246 boerderijen in Kootwijkerbroek te ruimen omdat er in het Veluwse dorp mond-en-klauwzeer (MKZ) zou zijn uitgebroken? Die vraag staat maandag centraal tijdens een finale zitting bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in Den Haag.

Laatste  |  

Reacties

+4
Detukkeroettwente
Ja Ja , ook dit is een BEERPUT.
+2
gerrie-hul
@Detukkeroettwente 0pen met die beerput ook al is het lang geleden
+5
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @gerrie-hul:
0pen met die beerput

Dat kan alleen d.m.v. ONAFHANKELIJKE rechtspraak. Helaas.....
+4
verbi
Zitten ze daar nu nog over te zeiken.Achter je laten en doorgaan je kunt er niks meer aan veranderen.
+1
Melkboer16
@verbi wel een stelletje zeikerds daar!
Gedane zaken nemen geen keer!!
+14
willemkopalt
@verbi een opmerking van iemand die er zelf niet mee te maken waarschijnlijk ook niet al het inhoudelijke weet maar toch een mening geeft je lijkt wel de partij voor de dieren die of de boeren praat
verbi
@willemkopalt Wij hebben varkenspest gehad dus weet heel goed waar ik het over heb
+4
Jannus
Quote Reactie van @verbi:
.Achter je laten en doorgaan je kunt er niks meer aan veranderen.

Ken een aantal geruimde bedrijven en zal je vertellen dat men raar stond te kijken toen er 's avonds aan de voordeur even verteld werd dat die nacht nog alles dood geschoten ging worden op het erf,je denkt dat je een kerel bent maar kan me bijna een voorstelling maken hoe je er dan bijstaat
verbi
@Jannus Ook dat weet ik hoe dat is.
Jannus
Quote Reactie van @verbi:
Ook dat weet ik hoe dat is.

Ook in de 1e km zone waarin ze op het erf afgeknald werden??
+4
gerrie-hul
@Jannus wij hebben er ook mee te maken gehad Komplete ruiming Trek die beer put zo ver mogelijk 0pen Ik hoop dat diegenen die toen de fouten maakten en er onder uit kwamen waaronder Brinkhorst en zijn onderdanen bij de toenmalige RVV en AID En niet te vergeten kopstukken van LTO
+1
de Haas
@gerrie-hul Brinkhorst heeft nu banden met het koninklijk huis. Als je bij die criminele organisatie zit ben je onschendbaar.
+2
Detukkeroettwente
@gerrie-hul HELEMAAL mee eens, ook dit is een corrupte bende.
+1
WiWoWou
@verbi moet je meegemaakt hebben om hierop te kunnen reageren
verbi
@WiWoWou Ik heb het meegemaakt.
+1
ej-van-de-voort
@verbi

Dat is ‘makkelijker’ als een virus bewezen aanwezig is. Niet als na eerste ‘ontdekking’ al twijfels zijn en er door ministerie volgas doorgeramd word. Voor de meesten zal het meer de aanleiding en die houding zijn waar men nog steeds moeite mee heeft en terecht. Verschil is goed merkbaar met de vogelgriep jaren later in dezelfde regio, daar was geen grote ophef, want die situatie was duidelijk en helaas niet anders, net als de varkenspest. Mkz dossier is simpelweg een ambtelijke beerput geworden, dat steekt.
+1
Piet1960
Je moet 't achter je laten, maar ik snap best dat mensen daar nog enige genoegdoening en erkenning in willen hebben.
+1
gerardj
Ik vraag mij wel eens af hoe die mkz er is gekomen
+1
ted9
@gerardj Voor we het weten is het er weer je weet maar nooit met extreem linkse.
Detukkeroettwente
@gerardjDat is met OPZET verspreid, het virus !!!Gebeurt vroeg of laat weer , dan op grotere (Landelijke) schaal. !!!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
!Gebeurt vroeg of laat weer ,

Dat verwacht ik niet. Het is ze vies in de ogen gedruppeld hoe de samenleving heeft gereageerd. Het was de bedoeling dat de politieke opinie zich tegen de boeren zou richten, maar die richtte zich tegen henzelf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stand-still die er eigenlijk had moeten komen bij de "uitbraak" in Anjum en Ee, in het geheel niet doorging.

Ze hebben leergeld betaald..
gerrie-hul
@gerardj Via Frankrijk met een vracht kalveren en deze kwamen uit Ierland
Jan S
@gerardj Was geen MKZ, maar waarschijnlijk Blue tongue
vedder
@gerardj Er was geen MKZ, anders waren er allang correcte labresultaten op tafel gekomen
+1
Cvroegejr@online.nl
Voor 1997 werd er altijd ge ent tegen m.k.z ,nu kan er zomaar weer een uitbraak komen,is wel een beetje krom dat ze in nederland ,dat ze baby,s verplicht willen laten inenten tegen aller lei ziekten en vee niet.
+2
Pluto
Het virus waarde al meer dan 6 weken rond in het Britse Cumbria voordat het met kalveren via Frankrijk op de Veluwe terecht kwam .Pogingen van de sector kalverhouderij om de grens te sluiten liepen op een muur van onbegrip bij LNV en Brinkhorst 'het was daar goed onder controle' aldus de minister destijds .Achteraf bleek dat er volop met dieren werd gesleept ondanks de besmettingen . Of dit gesleep alleen door activisten en of veehouders gebeurde is mij niet duidelijk geworden . Of er mkz daadwerkelijk is aangetroffen op de Veluwe ????? dat bewijs is door LNV zorgvuldig vernietigd, zoveel is tijdens de rechts zittingen wel duidelijk geworden .
Farma_boerke

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , 2001 , cbb , bedrijfsleven , boerderijen , mkz en den haag ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
3.006