Hogan wil jaarlijks vast bedrag voor boeren die 1 hectare bebossen

Als de vergoeding concurrerend is met de vergoeding voor zonnepanelen dan kan het misschien. Anders komen er gewoon panelen te liggen:

Europees landbouwcommissaris Phil Hogan wil dat de boeren in Europa een deel van hun landbouwareaal gaan bebossen. Op een dezer dagen gehouden conferentie over 'Onze bossen, onze toekomst' stelde hij voor dat de EU-lidstaten hun boeren aanmoedigen om op 1 hectare van het land, dat zij bewerken, bossen aan te planten. De lidstaten moeten deze bebossing wel zelf financieren.

Deel dit artikel

Reacties

christo2.0
Als het meer oplevert dan een hectare zonnepanelen...
+1
Twentsch Land
Nog belangrijker.......hoeveel jaren er een vergoeding voor wordt gegeven, kijk als agrarische grond naar verloop van tijd bosgrond wordt ga je van €80000 - naar €10000,- Dus er zal heel wat jaren een flinke vergoeding moeten zijn eer het lucratief wordt.

@christo2.0
+1
kalverhouderij
@Twentsch Land rvo.nl/subsidies-regelingen/… voor de compensatie waarde daling en dan heb je nog herinrichtings subsidie daar na krijg je geloof ik nog een beheers subsidie
kalverhouderij
@kalverhouderij kleine aanvulling nog, hier de hoogte van de compensatie : mijn.rvo.nl/kwaliteitsimpuls-natuur-en-landschap-s…
+2
Teunis D
Dat is mooi als je in Zweden woont. 😄
+1
Pluto
We zijn de komende jaren nog bezig om de bomen te rooien in opdracht van RVO , De kortingen op onze toeslag rechten wanneer er niet gecontroleerd kan worden langs de bosrand begint me de strot uit te hangen . Carola heeft inmiddels de kamer ingelicht en het gaat deze kabinets periode niet lukken om hier verandering in te brengen !!.
Leo,s vriend
@Pluto Voor zover ik weet wordt de gecombineerde opgave vanaf volgend jaar gebaseerd op de kadastrale grenzen, met een beetje geluk ben je dan van dat gezeur af.
Arum
😀
Noorderling
@Arum
Lijkt me sterk, men gaat al naar teeltvrije zones van 1,5 meter. Als je geen driftreductiemaatregelen neemt voor je spuitmachine zelfs 3 meter. Gaat eerder 3 meter af dan dat we een halve er bij krijgen.
m uut m
@Leo,s vriend
Ik heb even wat rond gebeld.
Het werd nergens bevestigd of wat ook maar enigszins in die richting wees.
Weet niet wat voor bron je had maar het is niet erg waarschijnlijk.
Leo,s vriend
@m uut m Helaas, kan me niet meer herinneren waar ik het gelezen heb.
Leo,s vriend
@m uut m Toch iets gevonden, niet helemaal wat ik zocht, en vooral weer voorbeeld hoe overheid werkt.............
boerderij.nl/Home/Nieuws/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot zonnepanelen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN