Dit soort mensen kunnen we niet gebruiken

ik ben zelf fc-lid, maar ik vraag me toch af hoe zo'n paard van Troje binnenkomt. Wie stelt haar aan? Ik stel voor om haar direct weer te wippen, al kost het vast wel een handdrukje waar wij weer enkele jaren voor moeten werken. Tegelijkertijd direct goed de stofkam door de mensen die haar aangesteld hebben.
Als je mijn mensen wilt weten over goede doelen in het algemeen: om de zakken te vullen van mensen die zogenaamd aan het helpen zijn en afhankelijk van het goede doel direct wat mensen en kinderen uitzoeken in een arm land om te verhandelen. Of in de doelen genaamd in het artikel zijn om oorlog te voeren tegen de boer.
Lozen die dame!

Bron

AVG & Cookiemelding
www.melkvee.nl

Laatste  |  

Reacties

+4
Jack Rijlaarsdam
De beste adviseur voor inbraakpreventie is een inbreker.
+1
BamBam
@Jack Rijlaarsdam daarom was mijn 2e gedachte ook toen Calon er kwam, dat het ook positief kon werken. Ik wacht er nog steeds op.
+1
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam idd, strategisch gewoon een goede zet. Koop je lijnen in , veel goedkoper en makkelijker dan die zelf moet uitzetten en ontdekken.

Zoals een veevoerleverancier zei, waarom zelf pionieren als je een voertegenwoordiger bij de concurrent kunt weghalen. Klanten koop je niet, relaties wel
+2
cjw73
@van Ittersum Gelukkig is het jullie fabriek. Want ben bang dat jullie de controle straks compleet kwijt zijn.
+1
robbies
@cjw73 van Ittersum maak je niet bang hoor. Heel de wereld is gek behalve hij.
cjw73
@robbies i know. Ken hem al langer maar we hoeven het niet altijd eens te zijn.
ted9
@van Ittersum Het eerste wat je schrijft en wat jack schrijft. Populaire tegendraadse praatjes waar je tegenwoordig mee in de krant komt en bij een grote groep kunt scoren.
+3
Dirk van Zetten
@Jack Rijlaarsdam de vraag moet zijn of zij op korte of lange termijn bijdraagt aan het verbeteren van het inkomen/melkgeld voor de leden van de coöperatie. Is dit niet het geval is zij niet van toegevoegde waarde. Iedere medewerker op deze manier tegen het licht houden. Doen wij ook op onze boerderij
+5
christo
Ik heb haar nog niet gegoogled. Om te zeggen dat ik haar direct ga wippen, .....eerst even kijken wie het is.
+1
putjesschepper
@christo ziet er voor een veertiger niet slecht uit🤣🤣
christo
@christo linkedin.com/in/simonevanbijsterveldt/…(ACoAAABXrIcB0Hzef9B_rbemHotA1vLb1EO0hs4%2C1545580737963)§ion=summary&treasuryCount=2
Noordoost
Net ff gegoogled maar die mag best een keertje meedoen 😜😜@christo
+3
Erik!1879
Kun je zien hoever het gehele bestuur van de leveranciers en eigenaren afstaan. Dat de veganistische maffia geïnfiltreerd is wist ik al. Maar zo duidelijk had ik het niet verwacht.
Groen1
Simone van Bijsterveldt (oud-CFO Postcode Loterij)
CFO worden was voor haar nooit een doel op zich, toch vervulde ze de functie voor de Nationale Postcodeloterij. Na 13,5 jaar bij het bedrijf, vertrekt Simone van Bijsterveldt naar Friesland Campina. Een profiel.
mt.nl/nieuws/in-het-nieuws/…
PIONIER
Misschien valt het mee, heeft ze niet een leren jasje aan??
+1
BamBam
En wie gaat haar in de gaten houden of het wel meevalt? Ik ben niet in die positie.
+2
Cvroegejr@online.nl
Let op Boeren dit wijfie gaat zometeen bepalen wanneer jij gaat maaien,bemesten ,melken,kalveren bij de koe houden e,d ,ze heeft zometeen macht wie melk mag leveren.LEDEN RAAD R.F.C slaap maar lekker verder.
christo
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl Ga er maar van uit dat het een verassing was voor het bestuur. De onderneming regelt dit soort zaken zonder mandaat van het bustuur van de coop.
robbies
@christo de ledenraad kan daar niks over zeggen, want die misbruiken hun mandaat ook gewoon.
christo
@robbies De onderneming heeft natuurmonumenten binnengehaald. Mooi signaal hoe fout het binnen rfc zit. Het bestuur zit gewoon te slapen.
+7
JanCees
@christo Das onzin het gaat er om of ze de kwaliteiten heeft voor de klus en daar zal ze ongetwijfeld ook op getest zijn . H&R bij FrieslandCampina is goed op orde daar heb ik zelf lang genoeg voor meegelopen om te weten welke procedures daar gelden. Dat was bij FrieslandFoods goed en bij Campina ook en bij RFC nu ook.
Je onderbuik een rol laten spelen omdat deze dame bij de Postcodeloterij werkzaam was is uitermate kortzichtig en in mijn ogen ook dom.
Je kan zeggen wat je wil maar als je kijkt naar de Postcodeloterij dan is dat een uitermate succesvolle club. Oke wij worden er niet blij van dat ze allerlei Landbouwhatersclubs geld geven . Maar qua marketing en financiele opzet en verdienmodel is de Postcodeloterij succesvol. Iemand die bewezen bijgedragen heeft aan dat succes kan uitermate waardevol zijn voor de onderneming FrieslandCampina.
+4
Erik!1879
@JanCees of juist niet, omdat ze bij de boeren haters hoord. Strategisch is dat natuurlijk geweldig als je ze de nek om wilt draaien voor meer natuur. Milieu mensen zijn tot alles instaat. Ik heb jammer genoeg heel veel ervaring met dat soort mensen (jij weet wat voor familie ik heb). Dat risico mag je nooit nemen!
+1
cjw73
@Erik!1879 mee eens. dat linkse gedachtegoed rakken ze niet kwijt. Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
+1
burg
@Erik!1879 hoe goed ken jij haar?
jg
@JanCees In een ideale wereld is het ondernemingsbelang 100 % gelijk aan het ledenbelang.
+1
christo
@JanCees Niks onzin. De leden worden voor de zoveelste keren geschoffeerd. DAt is onzin. Vind je het ook niet een beetje eng worden nu de onderneming de beslissingen aan het nemen is? Is dat wel goed voor de coop? Mogen we daar als leden wat van vinden? Niemand heeft een opmerking gemaakt over de titel van deze discussie. Moeten we daar wat van vinden?
+7
JanCees
@christo Het bestuur gaat niet over de aanstelling van het middenkader daar gaat de directie over.
De (concern) directie wordt aangesteld door de Raad van Comissarissen en deze beoordeelt de directie op haar functioneren.
Ik meen het echt dat de emotie op de loop gaat met het gezonde verstand en iedereen en jij dus ook volkomen onterecht aan het bashen is op iemand die voor zover ik heb kunnen nagaan. Een bekwaam iemand is.

Iedere nieuwe aanstelling los van de achtergond, afkomst, etc kan mee en tegenvallen.

Jullie zijn niet de auditters van mevrouw van Bijsterveld. Dat doet de directie.
In mijn ogen is het belachelijk je op een dermate op detailniaveau te willen bemoeien met de onderneming RFC . Daarnaast is het onheus en onfatsoenlijk richting mevrouw van Bijsterveld en een vertoning waar je jezelf eigenlijk diep voor zou moeten schamen.
Frustraties over eerdere zaken zo afreageren door iemand af te zeiken die je volstrekt niet kent is in mijn ogen volslagen onterecht en dan druk ik me heel voorzichtig uit.
christo
@JanCees Ja, lekker voorzichtig ben je!! WAAR zeik ik iemand af? Meldt de grove overtreding aan CO!!!
JanCees
@christo Je hebt het over een Paard van Troje das nu niet bepaald een vriendelijk onthaal en iemand die iets van de geschiedenis weet geef je daarbij het beeld dat mevrouw van Bijsterveld als ze eenmaal binnen is ze de ledenmelkveehouders gaat afslachten. Je stelt voor haar direct te wippen ook al kost het geld en als laatste om haar te lozen.
Dat zie ik als iemand voordat ze maar een kans heeft gekregen af te branden, af te zeiken of je kan het ook betitelen als valse karaktermoord.
Heb je haar wel eens ontmoet.
Wat zijn haar drivers? Wat boeit haar?
Wat denkt ze bij te kunnen dragen aan resultaat van de onderneming?
Wat zal haar inzet zijn?
Jouw vragen zijn in feite een weergave van je frustraties over de rol van RFC in het fosfaatbeleid.
En die rol was ook in mijn ogen een onjuiste en RFC en de directie van de onderneming en het bestuur van de coöp hebben samen met toendertijd LTO/NMV/NAJK en de politiek, er een ongelovelijke puinzooi van gemaakt. Ik stel vast dat LTO en NMV nu pogingen tot herstel ondernemen en dat RFC/NZO en overheid en de politieke coalitie er alles aan doen om de puinzooi niet te verkleinen en eerder groter maken.
Daar heb je allemaal gelijk aan wat mij betreft.

Maar daar kan mevrouw van Bijsterveld geen fluit aan doen en heeft ze niets mee te maken.
Je frustratie en de wijze waarop je ze uit doen naar mijn beleving afbreuk aan hetgeen je voor strijd en doet ook sterk afbreuk aan de zo nodige gunfactor die nodig is om herstel van onzinnig beleid mogelijk te maken.
Het is dus alles behalve effectief.
christo
@JanCees U bent abuis, alles wat u aanhaalt heb ik niet gezegd. Ik heb gisteren ook al aangegeven dat ik dat graag rechtgezet zie. Voor de duidelijkheid: nog een keer de topic lezen en kijken wie de topic geopend heeft en wat ik schrijf. Foutje kan gebeuren:;😀
+1
christo
@christo BTW, het wippen werd genoemd door BAM BAM. Logisch, past goed bij zijn naam:😂
+1
JanCees
@christo hier heb je gelijk BamBam heeft het topic geopend. Maar mag ik je vragen waar je in het geheel van deze discussie 1 nuancerende of positieve opmerking hebt gemaakt.
Boerenhaters en leden geschoffeerd met haar benoeming kan ik nu niet bepaald als positief of zelfs objectief betitelen.
christo
@JanCees Dat mag je vragen. Maar ik kan niet meegaan met jouw gevoelens.
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @JanCees:
In mijn ogen is het belachelijk je op een dermate op detailniaveau te willen bemoeien met de onderneming RFC .

En wat doet RFC omgekeerd met de leden/leveranciers? Juist! Maar dat is dan weer helemaal prima, of niet Jan Cees?
+1
christo
@slagroomvla Dat is markt en wat de consument wil:😂
JanCees
@slagroomvla Ja dat is prima dat zuivelondernemingen proberen om te zorgen dat een product/marktcombinatie proberen te realiseren die een meerwaarde geeft in de klantrelatie en voor sommige melkstromen zal dat een heel sterke keten integratie betekenen waarbij bv zoals bij Royal A-ware de afnemer zelfs in beeld wil hebben welke melkveehouders de leveranciers zijn en tracht een relatie tussen de consument als eindgebruiker en de melkveehouder als producent van de melk te leggen.
Maar dat heeft niets te maken met de functie en de rol die we hier bespreken.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @JanCees:
proberen om te zorgen dat een product/marktcombinatie proberen te realiseren die een meerwaarde geeft in de klantrelatie en voor sommige melkstromen zal dat een heel sterke keten integratie betekenen waarbij bv zoals bij Royal A-ware de afnemer zelfs in beeld wil hebben welke melkveehouders de leveranciers zijn en tracht een relatie tussen de consument als eindgebruiker en de melkveehouder als producent van de melk te leggen.

Serieus, jij hebt ooit koeien gemolken?
hans1980
@slagroomvla je went er snel vanaf...
christo
@hans1980 Of blijft in die tijd hangen.
putjesschepper
@slagroomvla dat klopt wel hoor
+1
KOC1981
@JanCees ik had het niet beter kunnen zeggen. 100% eens
+2
marcsterreborn
@KOC1981 De reacties hier raken kant nog wal en zijn dermate onfatsoenlijk dat ik JanCees bewonder voor het feit dat hij hier nog op een nette manier op reageert.
christo
@marcsterreborn Jij hebt dus ook al moeite met lezen. Tijd voor Pearle. Geeft niks, gewoon aan toegeven.
christo
@christo Ik heb het zelf ook gehad. FFF probleempje fixen en je ziet weer veel scherper.
Cvroegejr@online.nl
@JanCees Hoe wil je dit testen? De kwaliteiten die zij zogenaamd heeft,moet ze nog gaan waarmaken bij RFC ,ik zie dat niet zitten met haar achtergrond!! en denkwijzen en wie en hoeveel personen bepalen een functie binnen de onderneming?heeft zij soms banden met iemand uit de onderneming?Ik zou zeggen kijk uit met wat je binnenhaalt en waar leveranciers geen last van hebben.We krijgen nog een hoop last met dat wijfie!!!
+3
slagroomvla
Quote Reactie van @JanCees:
H&R bij FrieslandCampina is goed op orde

Ach, vandaar alle wisselingen in de top steeds.. Wat doen die succesvolle mensen dan elke dag?

Denk je dat Jan Anker haar zou hebben aangenomen? Bij Aware is helemaal geen plek voor zulke duurzaamheids flauwekul baantjes,dat kan alleen als je met andermans geld mag spelen zoals bij RFC!
JanCees
@slagroomvla Wie weet als ze het zuivelbedrijfsleven leert kennen en ze is succevol en echt goed zit ze over 5 of zes jaar wel bij Royal A-ware ??? Ga je dan piepen dat RFC de goede mensen laat gaan?
jg
@JanCees RvC van Rfc niets voor jou ...?
+1
christo
@jg Dat dacht ik ook al. Hij wordt wel erg fanatiek. Waarom eigenlijk?
slagroomvla
Quote Reactie van @christo:
Waarom eigenlijk?

Goed opletten, de toon van Jan Cees verandert behoorlijk.., waar duikt hij binnenkort op?
+2
christo
@slagroomvla Dat goed opletten hoef je geen zorgen over te maken. Ben 24/7/365 kneiterallert en superscherp. Het gaat wel fff ergens over op het moment. De toekomst van de nederlandse landbouw staat op het spel.
+3
diezel
Quote Reactie van @JanCees:
Wie weet als ze het zuivelbedrijfsleven leert kennen en ze is succevol en echt goed

Als je een paar maanden geleden door het blad MT uitgeroepen wordt tot "CFO Goudhaantje van het Jaar" hoef je over dat succesvol zijn niet erg te twijfelen.
Des te opmerkelijker is m.i. deze carrière-switch van fin. topvrouw van "De Droomfabriek", waar het geld tegen de muren klotst, naar een zgn. middenkader-functie en dito salaris. Dus zo bijzonder lijkt het me niet dat er wat mensen enigszins sceptisch zijn.
mycareersfuture.sg/job/…
christo
@diezel Jan Cees snapt wel goed dat ze verliefd geworden is op boer PIet ( toch? of was het toch Piet BOEr die hier mee te maken heeft ?) en daardoor eindelijk kiest voor een functie waarbij ze de boeren echt gaat helpen. Snap ik.
Kempenaar
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl de linkse extremisten krijgen de macht bij rfc
Het is toch ongelooflijk
christo
@Kempenaar Dat is het niet wanneer je weet hoe de wereld in elkaar zit. Het is de kunst om geld te laten rollen. Dat deden we vroeger op een normale manier. DAt werkt nu niet meer. Dan verzin je een nieuw verdienmodel, gebaseerd op lucht.
+1
Ouwe Gerrit
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl En denk er om, er is dan geen weg terug he!
jg
boerenbusiness.nl/grond/artikel/…

Zoiets gaat het worden.
+1
christo
@jg Vitamine B12 tekort werkt vernietigend voor de gezonde hercensellen.
diezel
Quote Reactie van @jg:
Zoiets gaat het worden.

De Europees landbouwcommissaris had het er ook al over....
Elke boer zijn eigen bosje van 1 hectare promoot Hogan
vilt.be/elke-boer-zijn-eigen-bosje-van-1-hectare-p…
sorry
Welkom bij de hobbyclub...

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voeren , paard , boer , vraag , soort en weer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
61
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
5.345