Zeshonderd onderzoekers willen dat EU nodeloze ontbossing in Brazilië stopt

Afgelopen vrijdag publiceerde een groep van 600 onderzoekers uit vele landen een open brief in het wetenschappelijke vakblad Science om te protesteren tegen het ontbossingsbeleid van de nieuwe regering van premier Jair Bolsanaro in Brazilië. Bolsanaro werd op een rechts-populistisch programma gekozen. Hij ondersteunt de agrarische export van het land en zet in op snelle manieren om die te vergoten. Hij breekt het bosbeschermingsbeleid af, neemt op langere termijn economisch onverstandige besluiten en veroorzaakt veel meer ontbossing dan nodig is, betogen de briefschrijvers. Ze richten zich tot de Europese Unie omdat die op dit moment via een nieuwe handelsverdrag met de regering Bolsanaro kan laten zien dat de Unie staat voor haar principes en rol in de wereld.

Wij vertaalden de open brief hieronder. Vanuit Wageningen werd de brief getekend door drie nog jonge onderzoekers en studenten.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot export , ontbossing , brazilië en europese unie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0