Jumbo komt met Beter Leven zuivel en streeft top-zuivel FrieslandCampina voorbij



Originele beschrijving

Jumbo brengt als eerste supermarktketen Beter Leven-zuivelproducten met 1 ster van de Dierenbescherming en deelt meteen een tik uit in de markt voor keurmerken. Bron: foodlog.nl.

Deel dit artikel

Reacties

putjesschepper
Hoorde ik gister al pp ligt onder in het schap.
de Haas
@putjesschepper Uit betrouwbare bron, de ledenvergadering, heb ik gehoord dat er zeer veel vraag is en de consument het er voor over heeft. Echt waar!🙄
+2
putjesschepper
@de Haas je weet hoe ik daar over denk😃
+5
cjw73
@de Haas zal best maar was gister in de supermarkt. En stond bij de giga zuivel afdeling en zag alleen 1 soort melk staan waar het op stond. Maar een ander probleem is het feit er staat zoveel dat de mensen door de bomen het bos niet meer zien.
+1
putjesschepper
@cjw73 ja juist was laatst met vrouw mee gebeurt niet vaak😉.maar inderdaad de keuze is eigenlijk niet normaal.
+1
dewittemotor
@cjw73 Ik kom ook wel eens in de super. Er staat zoveel dat onderscheiden met een keurmerkje nauwelijks mogelijk is. Het is volgens mij meer marketing voor de buhne van de supers. Er wordt de zuivel hiervoor misbruikt
+1
pa
Quote Reactie van @cjw73:
Maar een ander probleem is het feit er staat zoveel dat de mensen door de bomen het bos niet meer zien

Maakt niet uit als er maar melk(zuivel) gekocht wordt. Komt altijd bij een boer vandaan.
achterhoeker2
@cjw73 klopt ;en dan pakken ze de goedkoopste.
hans1980
Waarom maar 1 ster? Verdienen dan toch zeker 3 sterren of geldt dat alleen voor vleesvervangers
hans1980
@hans1980 voel me langzamerhand wel ern beetje een dierenbeul en milieu verpester 😳
bio boer
@hans1980 3 sterren moet je voldoen aan de bio eisen 1 ster zal wel alleen weidegang zijn
bio boer
@bio boer kan de eisen nog niet vinden voor melkvee op de website van de dierenbescherming dat keurmerk heeft alleen meerwaarde in nederland in duitsland kennen ze het al niet meer
+1
m uut m
@bio boer
Je hebt biologisch of gangbaar.
christo
@m uut m Wij halen jullie in!
m uut m
@christo
Moeten jouw koeien eerst weer leren gras eten. 😉
christo
@m uut m Dat is snel geleerd. Nog een paar palen de grond in en de deuren kunnen open. Ik heb dan melk met 2 sterren in de aanbieding. Tataaaa...
m uut m
@christo
Een uitloop is nog geen weidegang.
Holstein
@m uut m Dat zie je toch verkeerd M uut m. Een uitloop wordt bij RFC wel degelijk als weidegang gezien! Ik weet van verscheidene (meestal grotere) bedrijven waar de weidegang echt niet meer is dan een uitloop. Dit zijn niet de minste bedrijven, en RFC weet ervan, maar het wordt gewoon geaccepteerd. Hoe dacht je anders dat we boven die 80% weidegang waren gekomen??
+1
dwers
@Holstein ja die bedrijven ken ik ook wel, de norm is max 10 koeien per HA op huiskavel voor weidepremie.
Maar die norm is ook voor de bühne, het is een uitloop met 25 koeien per HA, die andere percelen van de huiskavel lopen nooit koeien.
Holstein
@dwers Precies, zo wordt dat ingevuld. En niemand die daar ooit op controleert!
+1
Twentsch Land
@Holstein

Dat is zeker niet waar....hier paar jaar terug controle op weidegang gehad, de beste man beoordeelde op of opp van de huiskavel overal was te bereiken .... dus afrastering, eventueel kavelpad of doorgangen en waterbakken.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
.hier paar jaar terug controle op weidegang gehad

Ja maar dat doen ze dan op plaatsen waar het wel in orde is. Zo kunnen ze het systeem in stand houden.
Holstein
@Twentsch Land Mooi, maar ik ken genoeg andere voorbeelden waar daar totaal niet op gelet wordt
bio boer
@christo ben je daar trots op met die melkprijs
dewittemotor
@m uut m Zo moest het zijn. Beide goede kwaliteit en de consument die meer wil moet maar biologisch pakken. Maar ze willen biologisch voor een gangbare prijs
+9
casev
En de consument? Die intresseert het echt geen ene drol. Ga maar eens in je lokale super kijken: 90% van de melk is huismerk, en de vla kiest met toch de smaak die men lekker vind, niet om dat ene keurmerk...
bio boer
@casev de beterleven sterren zijn in de eieren wel helemaal hot de ei afnemer kan die alleen nog maar gebruiken de gewoone scharrel eieren zijn de nieuwe legbaterij ei geworden
dewittemotor
@bio boer kijk ook maar eens naar de prijs in de super voor een ei. volslagen doorgeschoten Vaak 30 cent. Als je 1000 kippen hebt en je slaagt erin om de eieren aan huis te verkopen voor supermarktprijs, heb je een mooi inkomen.
bio boer
@dewittemotor klop deze week viel het mij weer op 0.35 voor reguliere eieren terweil de boer 8 cent krijgt
cjw73
@bio boer is met deze nieuwe melk net zo. Staat in het stukje dat jumbo de liter pakken halfvolle melk te koop heeft voor 0.95 cent.
siebes
Wie is de leverancier?
cjw73
@siebes vecozuivel uit zeewolde. Staat op internet
siebes
@cjw73 dat is toch bio? Staat niet op de pakken?
cjw73
@siebes ook maar het stond in een verhaal op de site van de boerderij verder weet ik ook niet.
+4
puntertje
PP wordt ingehaald door een concept waarvan de eisen nog niet eens bekend zijn maar dat blijkbaar door de Jumbo-directie wordt gezien als beter uitlegbaar aan de consument. Dan mag SMK zich wel eens achter de oren krabben met hun enorme discutabele bereken-modules die totaal niet tot de verbeelding spreken. De gemiddelde consument is bovendien argwanender tegenover een organisatie waar een uitgerangeerde zuivelbobo z'n inkomen aanvult dan tegenover de dierenbescherming. Het is dus ook gelul dat supermarktketens zich 'verbinden' aan een PP-concept, die laten zich echt niet vastpinnen door één leverancier.
bio boer
@puntertje precies betterleven kan door iedereen geleverd worden dat willen ze dat is de kracht van huis merk dar kan idereen leveren merk artikelen alleen door het merk dan heeft de supper minder macht over de prijs
j h p
Ik wilde de kat eerst uit de boom kijken, maar ik zie door de katten de boom niet meer. 🙄
dewittemotor
Stilaan is het beroep melkveehouder aan het veranderen in een moderne vorm van slavernij. Wij zitten in de mangel en het is nooit meer goed genoeg. en inderdaad supermarkten vinden 1 ding in ieder geval belangrijker dan duurzaamheid en dat is niet afhankelijk worden van 1 concept/leverancier
+4
dewittemotor
Jumbo, dat is toch die supermarkt waarvan de eigenaar elk jaar begin januari half Zuid-Amerika plat walst met zijn dieselslurpende CO2 uitstotende MEGA vrachtwagens. En die sponsor van Verstappen en de autosport met al hun gigantische energieverbruik.

Aan zo een supermarkt zouden we eigenlijk onze prachtige produkten niet eens moeten willen verkopen. Maar op kantoor daar lachen ze met die domme melkveehoudertjes die ze volledig in de tang hebben.
Ouwe Gerrit
Quote Reactie van @dewittemotor:
Jumbo, dat is toch die supermarkt waarvan de eigenaar elk jaar begin januari half Zuid-Amerika plat walst met zijn dieselslurpende CO2 uitstotende MEGA vrachtwagens. En die sponsor van Verstappen en de autosport met al hun gigantische energieverbruik.Aan zo een supermarkt zouden we eigenlijk onze prachtige produkten niet eens moeten willen verkopen. Maar op kantoor daar lachen ze met die domme melkveehoudertjes die ze volledig in de tang hebben.

Inderdaad. Waarom gaan wij boeren/tuinders geen eisen stellen!
Bekkink
Bij mijn weten is alle melk toch wit?🤔
+3
paul1
@Bekkink chocolademelk niet
Jansky
Zal het wel geleverd worden door Farmel aan Vecozuivel 🤔
dewittemotor
@Jansky of door VanBakel
m uut m
@dewittemotor
Hebben die dan weidegang?
broeker
@m uut m ze rijden daar met een dot gang over de weide. Weet niet of dat ook telt
christo
Achterlijk volk. De dierenbescherming gaat de strijd aan met SMK. Geweldig innitiatief!!
Eindelijk is on the way to planet proof veranderd in planet proof. Precies zoals Natasja het wil. Gefeliciteerd met het behaalde resultaat. De retail neemt weer op haar eigen manier verantwoordelijkheid in het niet te vormen systeem kringlooplandbouw. Stelletje hufters.
+1
Kan je precies zien hoe we elkaar aan het gek maken zijn,hier net zo in deze berichten ,als je in supermarkt komt staat er zoveel verschillende soorten,je zou er beroerd van worden,kwa smaak en gehaltes precies het zelfde,meeste mensen kijken toch naar prijs anders ben je een dief uit eigen portomonee.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot frieslandcampina , zuivel , dierenbescherming , foodlog , jumbo en beter leven ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
48
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0