Mest en mist geen goede mix, maar smog in delen van Brabant neemt af

Het wordt gaandeweg beter, maar aan het eind van de middag had een deel van Brabant nog te kampen met smog. Een buitje kan echter wonderen doen, zo meldt Kitty de Bruin van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Volgens haar wordt de smog veroorzaakt door boeren die mest uitrijden in combinatie met de mist die lang bleef hangen. Hierdoor hoopt zich veel fijnstof op in de lucht en wordt de kwaliteit hiervan zodanig aangetast dat sprake is van wintersmog, aldus de woordvoerster.

Reacties

m uut m
Sinds wanneer komt er fijnstof vrij bij mest uitrijden?
dorpsrandhoeve
@m uut m De meeste mest wordt uitgereden met tractoren die voldoen aan hogere uitstootnormen dan personenauto's (loonwerkertractoren). Best gek dus
bio boer
@m uut m dacht ik ook of moet stof zijn van het kavel pad 😅
matt
Nou Kitty bakt ze wel heel bruin..
+1
Pluto
En weer eentje die door het ijs is gezakt !. Begint wel een rage te worden in de wereld van de wetenschap . Hun houdbaarheid is na opening van het onderzoek wel heel erg beperkt !!.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mest , kampen , lucht , milieu , boeren , brabant , rivm , uitrijden en volksgezondheid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.354