Zuiveldrankjes kunnen gewone melk niet evenaren

Wie geen gewone melk wil drinken, kan het best kiezen voor een sojadrank. Kies er dan eentje met toegevoegde calcium en vitamine D, stelt de Consumentenbond. Melkvervangers bevatten namelijk vaak veel minder voedingsstoffen van zichzelf.

Het is geen onderzoek betaald door de zuivelbranche. Maar de uitkomsten zullen de melkproducenten waarschijnlijk wel aanstaan. De Consumentenbond deed voor de Gezondheidsgids, die net is verschenen, onderzoek naar plantaardige zuivelvervangers. Het aanbod van die hippe dranken is enorm gegroeid. Tegelijkertijd is de zuivelconsumptie sinds tien jaar met 11,9 procent gedaald volgens cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rivm).

Echte zuivel, zo stelt de consumentenorganisatie, is een belangrijke bron van eiwit, calcium, vitamine B2 en B12. Vitamine B2 is zelfs essentieel voor de energievoorziening van het lichaam. En broertje B12 helpt weer bij de aanmaak van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel. Ook bevatten melk en yoghurt mineralen zoals fosfor, kalium, zink en magnesium.

Juist vanwege dat brede palet aan voedingsstoffen, kun je daarom - als je geen zuivel neemt - het best een drank kiezen waar dit soort stoffen zijn toegevoegd.

Video: ad.nl/koken-en-eten/…

Bron

Reacties

+1
Boerinnetje2002
Ik ben voorstander van gewone melk inplaats van die troep waar van alles aan toe wordt gevoegd.
Soms is het ouderwetse het beste

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot werking , melk , mineralen , fosfor , milieu , zuivel , onderzoek , eiwit , rivm , melkproducenten , consumentenbond , yoghurt , volksgezondheid , soort , best en weer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
928