Nieuwe droogte dreigt in delen Limburg en Gelderland


Originele beschrijving

Opnieuw dreigt er droogte in het zuidoosten van het land. In het oosten van Gelderland en het noorden en midden van Limburg is het grondwaterpeil van de zanderige grond laag. Akkerbouwers in die regio's maken zich grote zorgen.

Laatste  |  

Reacties

+5
bio boer
Ben blij dat ik eindelijk de mest op het land kan rijden
Jowi
@bio boer Als je nu pas de mest op je het land kun rijden, dan heb je geen land maar prut !
+1
weurding
@Jowi domme reactie. Hier rijden ze op esgrond nog vast met spuit. Is veel verschil in neerslag laatste maanden geweest
bio boer
@Jowi gewoon klei/zwareklei grond heb ook veen maar daar kun je eerder op is ook met laag sloot pijl bij mij bleef het gras nog net groen af gelopen zomer
huub
Hier in de Achterhoek is het echt niet droog meer. Beken en sloten staan helemaal vol. Om mooi te kunnen werken op maisland is het nu te nat.
avondrood
@huub Toch in de achterhoek begint het te stuiven op het bouwland. oftewel droog.
George
Er staat toch ook te lezen in delen van Limburg en Gelderland.
mlkvhoudr
@George met name daar waar een dak boven zit 😉 hee george ik was druk vandaag heeft psv nog gevoetbald ?
+1
George
@mlkvhoudr
Ja volgens mij ergens in de hoofdstad.
+1
Pluto
Er zijn nog te veel plekken waar de grond niet bekwaam is om aan de slag te gaan . Als het mee zit volgende week eerst dood spuiten , het is teveel massa om zo te verkleinen .
Melkboer16
@Pluto daar ben je al 6 weken te laat mee! Groen bemester heeft nu al veel cappilair water verdampt wat je bij eventuele nieuwe droogte nodig bent!
+1
weurding
@Melkboer16 water staat er hier nog tussen
christo
Vreemd bericht. Nu al over beregenen beginnen te praten is wel wat vroeg. Er staat nog niks boven de grond, het groeiseizoen moet nog beginnen en mevrouw de Snoo praat over water vasthouden wat van de akkers af spoelt. Dat komt hier niet voor.
+1
sil
@christo mevrouw de Snoo, praat over dijkjes om het land leggen dat het water niet wegspoelt......zal ook wel achter het buro bedacht zijn.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot droogte , akkerbouw , grondwaterpeil , grond , maken , gelderland en limburg ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.786