Onrust bij pachters over eigendom fosfaatrechten

De uitspraak van de pachtkamer van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden over het eigendomsrecht van fosfaatrechten zorgt voor veel reuring bij pachters. Zij moeten bij het beëindigen van de pacht wellicht toch hun fosfaatrechten delen met de verpachter.

Deel dit artikel

Reacties

+1
Melkboer16
Onrust. Ze laten zich als makke schapen naar de slachtbank leiden!
Dr zou een opstand uit moeten breken onder pachters!
Velen hebben vaak zelf hun bedrijf uit moeten breiden met duur melkquotum waar de verpachter geen flikker aan gedaan heeft!
Nou weet ik best dat ze ook melkquotum voor de halve prijs hebben gekregen hier en daar maar toch van de waardestijging van de grond mogen ze toch ook niet declareren bij de verpachter?
Werkelijk pure diefstal dit
hans1980
@Melkboer16 zo lang je niet stopt...
Verder is het ook maar gratis gekregen
+2
grondlozeboer
@hans1980 lekkere insteek hans, gratis verkregen......dan had je ook geen moeite met je korting, ach gratis verkregen 🤦‍♂️
boer aad
Quote Reactie van @hans1980:
zo lang je niet stopt...Verder is het ook maar gratis gekregen

wat een redenering, jij pacht zeker niet
+2
KuikenenKoe
Quote Reactie van @hans1980:
gratis gekregen

Je zult maar quotum gekocht hebben als pachter zijnde in de quotumperiode en dan nu een gedeelte van je rechten mogen aftikken bij de verpachter .
Lijkt me dat je daar niet vrolijk van wordt .
mlkvhoudr
Het is een sherry uitspraak, heel veel sherry en dan nog een uitspraak moeten maken
BertK
Idiote uitspraak! Is de pachter vleesveehouder, heeft verpachter pech. Was hij ruwvoerteler, idem. Is hoeveelheid p-rechten privacy gevoelige info? Wie vertelt verpachter hoeveel rechten er zijn? Pachter is de ondernemer die de rechten gecreëerd heeft door zijn ondernemingsvorm!
PIONIER
@BertK Waarom heeft de verpachter pech als de pachter vleesveehouder is/was
BertK
@PIONIER nauwelijks p-rechten om over te steggelen
+1
spotmelker
@BertK de pachter is de vergunninghouder. Zonder dat kan hij/zij geen vee houden. Juridisch kan een verpachter geen aanspraak maken op fosfaatrechten. Stel dat je in het verleden veel melkquotum hebt gekocht om je veestapel uit te breiden. Daar de helft van aftikken omdat een bezopen rechter kool en geit wil sparen?
Melkboer16
@spotmelkerde kapitaal krachtige pachter moest zelf zn melkquotum uitbreiden en de stumpers kregen melkquotum voor half geld van de verpachter. Tis te triest voor woorden het beste is dat de fosfaatrechten snel waarde verliezen dan is het meeste leed weer geleden!

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot pacht , uitspraak en fosfaatrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0