Melkveehouder hoopt dat zetelwinst GroenLinks leidt tot inzet warme sanering

Melkveehouder Peter Heikoop uit Nieuwland (UT) dong bij de afgelopen verkiezingen mee voor een plek in de Provinciale Staten. Hij behaalde 67 stemmen; niet genoeg om in de Staten te komen. „Maar dat had ik ook niet verwacht. Ik ben in ieder geval blij dat GroenLinks een van de grootste partijen in Utrecht is geworden”, aldus Heikoop.

De melkveehouder is niet teleurgesteld over het aantal stemmen dat hij heeft behaald. „Ik heb niet echt campagne gevoerd dus ik had ook niet de verwachting om in de Staten te komen. Het enige dat ik aan campagne heb gevoerd, is het opiniestuk dat ik voor Agraaf heb geschreven.” Welke rol Heikamp precies gaat spelen binnen de fractie is volgens hem nog niet bekend. „Wel heb ik contact met de fractieleider van GroenLinks over dat ik bij vraagstukken omtrent landbouw als adviseur kan dienen.”

Bron

AVG & Cookiemelding
www.agraaf.nl

Deel dit artikel

Reacties

+2
christo
Tsja, weer zo'n slimmerik die CO2 gaat reduceren door de productie te verplaatsen naar landen met een grotere footprint. GL mensen hebben het idee dat ze op een eigen kleine planeet leven. Best eng.
+1
producent
@christo

degroenegeer.nl/

En een beetje eigen belang op de korte termijn.
frank post
@producent verbaas me over stukje op de site:
"Dit in tegenstelling tot veel gangbare kippen die na een kort, intensief en benauwd leven eindigen als afval."
Ik wist niet dat legkippen uit gangbare houderij als afval eindigen?
@JohnSpithoven klopt dat wel?
+1
ted9
@producent allemaal ff en reacties plaatsen op zn site
+3
david2
Staan nog meer vreemde beweringen op de site van "de groene geer" bij dieren/koeien, over droogzetten: "Op gangbare bedrijven gebeurt dit vaak met zogenaamde droogzetters, een antibioticum dat ervoor zorgt dat de melkgift stopt. Wij stoppen de melkgift door de koe minder energierijk voedsel te geven: geen brokken en alleen hooi", onwaarheden vertellen tennadelen van gangbare boeren, en dat noemt zich landbouwadviseur!!
+5
Melkboer16
@david2 een echte matennaaier dus!
producent
@Melkboer16

GroenLinks
Geschiedenis
GroenLinks werd opgericht op 24 november 1990. De geschiedenis van GroenLinks begint bij haar voorlopers: de pacifistische PSP, de communistische CPN, de PPR die vooral oog had voor het milieu en de EVP.

Daar voelt hij zich mee verbonden.
+3
ej-van-de-voort
Meneer houd er een bijzondere manier van reclame maken voor zichzelf op na...door met onwaarheden collega’s negatief weg te zetten...man man man
+1
hoest
Wat een flapdrol, groenlinks saneert met liefde de landbouw maar je hoeft echt niet op een warme sanering te rekenen bij hen
+1
Kempenaar
@hoest warme sanering door de blijvers is slecht voor de sector
jan.1
Lijkt mooie opzet van zijn boeren bedrijf....,maar blijkbaar is het nog wel nodig om af te geven op gangbare collega,s.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , groenlinks , verkiezingen en melkveehouder ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0