Minister moet gegevens nertsenfokkerij in Bergeijk geven aan Animal Rights

DEN HAAG/BERGEIJK - Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) moet een aantal gegevens over nertsenfokkerij Maatschap Kanters in Bergeijk afgeven aan stichting Animal Rights. Dit besliste de Raad van State woensdag in het hoger beroep.

Het gaat om cijfers van de aantallen nertsen die Kanters heeft, gegevens over huisvestingsplaatsen en hokken, ammoniakemissie en zuurdepositie en locatie- en adresgegevens. LNV wilde dat alle gegevens geheim blijven om pelsdierenhouders te beschermen tegen dierenextremisme.

Animal Rights zegt zich te distantiƫren van gewelddadige acties. De organisatie vindt dat het publiek recht erop heeft te weten hoeveel nertsen waar worden gehouden.

Bronnen

 Cookies op ed.nl | ed.nl (www.ed.nl)

Nieuwsgrazer

Reacties

ceessie
Ik dacht dat we hier in Nederland de wet op de privacy hadden. Blijkbaar is dat dus niet zo. Nou dan wil ik wel weten wat de leden van de Raad van State verdienen(krijgen), wat ze bezitten en waar ze wonen. Ook dat dient een maatschappelijk doel vind ik. Oh ja, kijk dan ook even naar de fondsenwerving en de salarissen van die gasten van Animal Rights.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot platteland ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!