Koeienboer Bram (20) emigreert naar Duitsland: 'Door alle regeltjes heb ik geen andere keus'

Op je 20e in je eentje naar Duitsland emigreren. Het was een lastige beslissing voor koeienboer Bram van Beekveld uit Heeswijk-Dinther. Maar hij en zijn ouders hadden naar eigen zeggen geen andere keus. “De regelgeving hier maakt het ons, boeren, ontzettend moeilijk.”

In één van de lege stallen doet Bram zijn verhaal. “Hier stonden de koeien altijd. En daar werden ze gemolken”, wijst hij. Onlangs verkocht de familie Van Beekveld alle tachtig koeien. “Ik had ze graag mee willen nemen. Ze kennen mij. Maar helaas is dat niet mogelijk.”

Bram verhuist in juli naar de Eiffel, in Duitsland. Vanaf september neemt hij daar een melkveebedrijf over. De jonge boer staat er niet helemaal alleen voor. Zijn vader zal veel in Duitsland te vinden zijn om hem te helpen. "Het is 2,5 uur uur rijden, dus het valt nog mee."

Het was lang wikken en wegen voor Bram en zijn ouders. “We zijn er al zeker een jaar mee bezig”, vertelt hij. Bram wist zijn hele leven al dat hij in de toekomst de melkveehouderij van zijn pa en ma wilde overnemen. Als vierde generatie melkveehouder wilde hij het bedrijf dolgraag op de huidige locatie, thuis in Heeswijk-Dinther, voortzetten.

Video: omroepbrabant.nl/nieuws/2952563/…

Deel dit artikel

Reacties

+1
nederlandse boer
Bram, volledig begrip voor je stap en een goede toekomst gewenst in Duitsland!

Je bent gewaarschuwd he! Ze blijven je zien als een Auslander die als het erop aankomt RECHTENLOOS is. De voorbeelden zijn legio. Als je dat continu in je achterhoofd houdt, zul je de juiste beslissingen nemen.

Succes!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @nederlandse boer:
RECHTENLOOS

Dat is hier niet anders!
aldert
@nederlandse boer Ach,met een behulpzame en nederige instelling dan kan je daar over 25 jaar ook bij de hele buurt op tafel poepen.
@nederlandse boer Wat voor voorbeelden vertel ???
+12
George
Het is triest , heb je nog jonge boeren , jaag je ze ook nog weg door alle dwaze regelgeving.
+5
diezel
Verstandige jongen.
kanniewaarzijn
Waarom is het niet mogelijk om de koeien mee te nemen?
+1
wotan2
@kanniewaarzijn De koeien moeten ibr vrij zijn, daarbij moeten ze dan hier een maand in quarantaine, en daar nog een keer een maand. En dat is als alles goed gaat, kosten wegen niet op tegen de baten.
boer aad
Duitsland heeft ook regels.
Todi
@boer aad En de eiffel streek nog plaatselijke regels las ik.
+1
weurding
@Todi meelmuisje?
GROOT gelijk dat ie weggaat, met dank aan LTO ??? Zou zomaar kunnen.
weurding
@Detukkeroettwente waar oe veur de gruun'n .......... ok in puppenland
+1
christo
Veel succes met je verstandige keuze. Met zijn instelling gaat hij het wel redden. Hij weet wat hij niet wil, en handelt dan.
+1
Johannushoeve cv
Ach het gras bij de buren is altijd groener 😁
+1
labella
@Johannushoeve cv Dat komt omdat ze in Duitsland de mest er met de ketsplaat over heen spuiten.
christo
@Johannushoeve cv Wanneer ik in zijn positie zat had ik mij er ook in verdiept.
Johannushoeve cv
@christo dan zou ik het toch verderop zoeken en niet vlak over de grens . De deelstaten in west-duitsland zijn ook veel lastiger dan ik het oude oost-duitsland
christo
@Johannushoeve cv Ik heb mij er nog nooit in verdiept. Spreek overigens wel vloeiend Duits. Heb al een aanbod om te mogen werken op een bedrijf in Duitsland wanneer het hier spaak loopt. Maar dan kan ik misschien beter een eind verder vliegen naar een plek waar geld geen probleem is;:😀
+1
Erik,1979
@christo lezen vind je nog wel moeilijk 😋
christo
@Erik,1979 Dat was niet mijn goedste vak.
+2
Albert Altena
Begin met een barbeque te organiseren voor de buurt.
+1
Koeien boertje
Iedereen heeft meer kansen wereldwijd ipv alleen in Nederland.
Nu moet je emigreren voor je kinderen, voor jezelf zing je het wel uit.
De kans dat als je met grootheidswaanzin naar het buitenland gaat om jezelf de pleuris te werken is de kans niet groot dat je kinderen hetzelfde lot willen hebben
+1
m uut m
@Koeien boertje
Hier laat je wat daar vind je wat.
Zeer wijs besluit wat je zomaar niet even neemt,ik hoop dat je geen heimwee krijgt naar je oude verblijf plaats maar wat betreft het doorgeslage Nederland ben ik bang dat je niet de enige bent. Veel succes daar en maar hopen dat de doorgeslage regels je daar niet achtervolgen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij , duitsland , familie , koeien , regelgeving , stallen , melkveehouder , boer , emigreren , melkveebedrijf en toekomst ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0