Ervaringen snelle Lente rogge?

Hallo,

Zijn er al mensen die ervaring hebben me snelle lente rogge? Zelf vinden wij het een interessant concept en is het idee om hier jongvee en droge koeien mee te voeren.

De vraag:
-wat zal er gebeuren met het vocht leverend voor de mais, dit met onttrekking.
- smakelijkheid voor het vee


Wij zullen de mais 28 september oogsten en voor 1 oktober de groenbemester zaaien

Deel dit artikel

Reacties

christo
Het toepassen van onderzaai kon wel eens strijdig zijn met artikel 8 lid 1 van de derogatievoorwaarden. Pas op als derogatiebedrijf dat je geen onderzaai toe gaat passen voor dit duidelijk is.
huub
Er wordt iets beloofd wat niet kan. Om 2000kg ruw eiwit te oogsten moet je 320kg N bemesten. Als je dat op je maisland wil rijden moet je ergens anders (lees, op gras) minderen. Dan streef je je doel voorbij.
christo
Toch niet zo raar dat in de nieuwe visie van lnv staat dat het huidige systeem niet houdbaar is. Ik hoop dat Carola beter kan rekenen dan de jongens van de lto. Ook mais is een gewas dat snakt naar een goede bemesting. DAn hoeft waarschijnlijk de gifspuit er niet meer overheen voor het oogsten om de schimmels te bestrijden.
mlkvhoudr
@christo boert dat een beetje leuk daar in utopia?
+1
cjw73
Dat onttrekt een mooie bak vocht aan de grond in het voorjaar dus dan mag het erna wel elke dag regenen, wil je nog wat maïs oogsten.
+1
Coen
@cjw73 , met zo weinig hangwater in de grond neem je toch wel een risico?
jan w
Hoorde vorige week dat het veel in belgie werd gedaan. Na de mais er italiaans raaigras erin en deze voor de mais maaien en dan weer mais. Maar dan zit je hier weer met het bemesten, dat is het geklooi. En het scheelt dat het in Belgie toch nog weer eerder warm is dan hier.
Hij gaf wel aan , dat het over het algemeen wel wenselijk of zelfs noodzakelijk was om het perceel een week voor het maaien te beregenen of te kunnen beregenen.
robbies
Quote Reactie van @jan w:
Hoorde vorige week dat het veel in belgie werd gedaan. Na de mais er italiaans raaigras erin en deze voor de mais maaien en dan weer mais. Maar dan zit je hier weer met het bemesten, dat is het geklooi. En het scheelt dat het in Belgie toch nog weer eerder warm is dan hier.

Is een verplichting voor derogatie. Je moet het vanggewas maaien en afvoeren. Dus inkuilen.
pietjepuk
@jan w Weet niet hoe het precies zit maar van wat ik begrepen heb MOETEN ze in belgie eerst de groenbemester maaien.
christo
@pietjepuk Keigaaf al die verschillen binnen een straal van 200 km.
robbies
@christo 200?? Minder dan 2 km bedoel je. Als ik 200 kilometer ga rijden ben ik twee landsgrenzen verder.
+1
PIONIER
Dus jij weet nu al dat je 28 September gaat hakselen?? Mag je loonwerker alvast wel bellen.
@PIONIER heb ik al gedaan.
Pluto
Ik doe het nu voor het 4e jaar en het is een beetje gokken , niet elk perceel is geschikt en je moet in korte tijd veel werk verzetten .
dewittemotor
Gras maaien plus daarna mais is derogatie in Belgie, dus ook extra bemestingsruimte.
Voor het slagen is veel neerslag nodig
+4
Flinstone
Elk jaar heb je weer van die slimmeriken die twee ruggen uit een varken willen snijden!
Een groenbemester haalt in het voorjaar zoveel vocht uit de grond die je in de zomer nodig bent!
Groenbemester en graszode in het vroege voorjaar vernietigen geeft de beste opbrengst! Gewoon goede mais en niet van alles net te weinig!
En zeker dit jaar!!
wotan2
@Flinstone Dit jaar 2019 of 2018? In 2018 lukte het andersom goed, vroeg mais zaaien en oogsten, en daarna nog een snee gras.
spotmelker
Enkelvoudig rogge inkuilen is geen zak waard, je hebt geen (dichte) zode en daardoor krijg je veel te veel/makkelijk grond mee. Jaren terug deden ze het hier allemaal met Japanse haver na tulpen. Ondanks alle zorg wil je je dieren daar niet mee straffen. Als je er iets mee wil is stalvoeren de beste optie en gewoon zo vroeg mogelijk beginnen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot groenbemester , voeren , zaaien , Mais , koeien , oogsten , jongvee , lente , ervaring , ervaringen en Groenbemester zaaien ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0