408.000 euro schadevergoeding voor melkveehouder Rasquert

Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) moet een melkveehouder uit Rasquert (GR) een schadebedrag van 408.000 euro betalen. Het betreft een voorschot voor het herstellen van bevingsschade. Dat bepaalde het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in hoger beroep op 12 februari.

De melkveehouder wilde een voorschot van ruim drie miljoen euro vanwege de kosten voor het herstellen van enkele stallen en een mestsilo die volgens de boer ‘ernstig zijn beschadigd door bodembeweging’. De schade zou voornamelijk de mestkelders betreffen. Een jongveestal liep ook schade op en stortte in 2013 na een storm deels in.

Deel dit artikel

Reacties

+2
Waldboerke
Een terechte uitspraak! Wel verschrikkelijk dat het bij de helsdeuren weg moet komen.
+3
de jonge
@Waldboerke inderdaad. hoe de staat met deze mensen omgaat is schandalig. miljarden naar buitenlanden pompen en eigen mensen in een gebied waar ze jaren dik heel dik aan verdiend hebben zo op de tocht laten staan.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot mestsilo , stallen , schade , melkveehouder , boer , jongveestal , 2013 en storm ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0