Geïntimideerde boeren voelen mes op keel



Originele beschrijving

Het geweld van dierenactivisten is weer opgelaaid, zeggen meerdere betrokkenen. Na jaren van bedreiging, vernieling en brandstichting schakelden veel radicale groeperingen over op het ’kapot procederen’ van dierenfokkers, maar inmiddels wordt er weer volop geïntimideerd en voelen boeren het mes op de keel.

Deel dit artikel

Reacties

klaasvaak
RTL-nieuws en NOS journaal kunnen er ook wat van. We worden de laatste tijd wel heel vaak negatief in het nieuws gebracht. Hoop dat ze daar een keer mee ophouden.
Dirk van Zetten
@klaasvaak zelf bij jeugdjournaal worden plaatjes van koeien gepresenteerd als een van de belangrijkste veroorzakers van de klimaatverandering.
christo
@klaasvaak Wie hoop dat niet? Gaat lang duren wanneer er geen tegenwind is.
+1
nederlandse boer
Niet alleen dieractivisten en RTL/NOS. Ook collega veehouders kunnen er wat van. Recent in nabije omgeving meegemaakt, 'anonieme' meldingen door afgunstige veehoudercollega bij NVWA, Dierenbescherming en Waterschap voor vermeende delicten waar na controle door de instanties niets van waar bleek te zijn. Liever een dieractivist in de stal dan dit soort geniepige acties om je boerderij plat te leggen.
slagroomvla
Quote Reactie van @nederlandse boer:
anonieme' meldingen door afgunstige veehoudercollega bij NVWA,

Hoe weet je wie het was?, en dat hij/zij afgunstig was? en op wat afgunstig?
Flinstone
@nederlandse boer dat is ons ook meerdere malen overkomen maar ik heb liever afgunst dan dat ze je beklagen!
Die controles daar kom je wel overheen en dan is de lol snel over maar je leert je collega’s wel kennen
slagroomvla
In Rusland verdwijnen dit soort activisten gewoon, dat heeft Poetin goed geregeld!
christo
Dit artikel geeft keurig aan waarom het niet zinvol is om altijd voor het verdedigen van je werkwijze te kiezen. Het kan ze geen zak schelen, het houdt niet op, niet vanzelf.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot geweld en mes ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN