Reactie Vitens op Stichting Agri Facts

Vorige week plaatste Vitens een nieuwsbericht op haar website met daarin 5 tips om water te besparen. In dit bericht schreven wij onder andere over water besparen door het dichtdoen van de kraan bij het tanden poetsen, maar gaven wij ook aan dat het wellicht een goed idee zou zijn vanwege de watervoetafdruk eens geen vlees te eten. Daarop volgend heeft de Stichting Agri Facts Vitens verzocht een van de tips op onze website aan te passen, omdat het mogelijk de suggestie zou wekken dat het hier leidingwater betrof. Hierop heeft Vitens besloten dit bericht aan te passen.

Quote:
Geachte heer Spithoven en andere leden van de Stichting Agri Facts,
Vandaag ontving Vitens van uw Stichting een tweede brief waarin u nogmaals aangeeft dat Vitens schade toebrengt aan de agrarische beroepsgroep. In deze brief vraagt u Vitens om het publiek op een juiste wijze voor te lichten over de informatie inzake het besparen van water bij de productie van (rund)vlees.

Hoewel in het nieuwsbericht met daarin 5-tips om water te besparen wordt
gesproken over het gebruik van 15.000 liter water voor de bereiding van 1 kilo rundvlees, betreurt Vitens dat de indruk ontstaat, dat voor de productie van (rund)vlees drinkwater wordt gebruikt. Uw opmerking hierover is terecht, lezers kunnen de conclusie trekken dat door het “niet eten van vlees” drinkwater wordt bespaard. Hierop heeft Vitens, zoals wij in onze eerdere contacten al aangaven, direct actie ondernomen en deze tip van de website verwijderd.

Hier de complete reactie van Vitens op het verzoek van de Stichting Agri Facts: vitens.com/-/media/…

Bron

Deel dit artikel

Reacties

John Spithoven
Dank je, Co
+1
Deutzrijder
[@John
Goed bezig👍🏻
+10
John Spithoven
@Deutzrijder We doen dit gezamelijk en belangenloos. Dus de dank is naar iedereen die bezig is voor de Stichting Agri Facts. En dat is ook onze kracht.
Jannus
@John Spithoven Goede zaak John,stort weer bij en op naar het volgende succes maar zie dat het ook stevig doordringt bij politici.

Zit meer olifantenhuid maar met een goede hoek komt het wel binnen 😆
Pluto
Ze reageren bijna het zelfde als het PBL . Heeeel summier met een verwijzing van het is geen 15000 liter drinkwater ,,??????
+4
dijkstra uit w
Mede gelet op de afgelopen zeer droge zomer en de toenemende wereldwijde waterschaarste, vindt Vitens het van belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met (zoet)water in het algemeen. De inhoud van de tekst die Vitens heeft gebruikt is afkomstig van de Stichting Natuur & Milieu, die zich baseert op het rekenmodel van hoogleraar waterbeheer aan de TU Twente, Arjen Hoekstra (zie ook waterfootprint.org).

Dit is dus nog een volgend punt. de berekeningswijze van de waterfootprint moet anders. want dat blijft de landbouw linksom (GL Jesse) of rechtsom (VVD Ed Nijpels) ons voor de voeten lopen. regenwater per ha landbouwgewas kun en mag ge toch niet rekenen als milieu vervuiling eenheid omdat het te koste zou gaan van regenwater( lees schaars zoet water) in de wereld...
Dre van Helmond
De grote fout zit in het rekenmodel dat gebruikt is
Ga dat maar eens onderzoeken.
Leo,s vriend
Mooi artikel in de Gelderlander John.
Goed bezig !!
+1
Jannus
@Leo,s vriend Inderdaad met een mooie foto erbij.

gelderlander.nl/home/…

en als je de reacties leest dan blijft het bij wijzen naar een ander,ik zou zeggen spoel je wc niet door maar doe het in een doggie bag 😚

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot kraan , water , vlees , eten , Poetsen en agri facts ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3.143