Bedrijf met Fries Roodbont-koeien in Haren erkend als knelgeval voor fosfaatrechten

Een veehouder in het Groningse Haren die Fries roodbonte koeien houdt, heeft een erkenning als knelgeval binnen de fosfaatregelgeving ontvangen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De veehouder ontvangt betaalde boetes over 2017 terug en krijgt ook een schadevergoeding omdat er in het afgelopen jaar ten onrechte dieren zijn afgevoerd met het oog op de toegekende fosfaatrechten. Het Fries Roodbont behoort tot de zeldzame runderrassen in Nederland.

Meer: dvhn.nl/groningen/…

Bronnen

 Bedrijf met Fries Roodbont-koeien in Haren erkend als knelgeval voor fosfaatrechten (www.agriholland.nl)

Een veehouder in het Groningse Haren die Fries roodbonte koeien houdt, heeft een erkenning als knelgeval binnen de fosfaatregelgeving ontvangen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De veehouder ontvangt betaalde boetes over 2017 terug en krijgt ook een schadevergoeding omdat er in het afgelopen jaar ten onrechte dieren zijn afgevoerd met het oog op de toegekende fosfaatrechten. Het Fries Roodbont behoort tot de zeldzame runderrassen in Nederland

Nieuwsgrazer

Reacties

buorman
Bedrijf met minder dieren op peildatum door ziekte onder het vee, krijgt extra rechten en betaalde boetes/heffingen terug.
O ja, deze veehouder houd dieren van een bepaald ras en kleur en kreeg hulp bij de procedure.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , koeien , roodbont , natuur , nederland , dieren en fosfaatrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!