Afslanken in luilekkerland: wie moet dat betalen?

We brachten het nieuws onlangs onderkoeld: de leefstijlgeneeskunde die van overheidswege een stimulering krijgt, heeft weinig middelen ter beschikking. De vraag die in diverse gesprekken daarover op Foodlog al op gang kwam, luidde: is het een neoliberaal doekje voor een bloeden dat beter op een andere manier gestelpt kan worden? We leven in een luilekkerland waar we altijd en overal met heel betaalbare dikmakende
etenswaren worden verleid. In dat land moet leefstijlgeneeskunde het verschil gaan maken met een subsidie van de overheid van €6,5 miljoen waar circa 8.000 mensen mee geholpen kunnen worden. De rest moet uit bestaande budgetten worden gefinancierd. Nederland telt 5 miljoen mensen met overgewicht, waarvan er 3,5 miljoen voor de nieuwe hulp in aanmerking komen.

KRO-NCRV's monitor maakte een uitzending over de nieuwe geneeskunde die in het voorjaar van 2018 nog met opinies moest worden afgedwongen en in oktober door de minister van VWS opeens tot 'blijvertje' werd verklaard. Vanavond is de uitzending te bekijken op NPO 2 om 22:35 uur.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot foodlog , voorjaar en overheid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN