Belastingdienst publiceert Landelijke Landbouwnormen 2018

De Belastingdienst heeft de Landelijke Landbouwnormen 2018 op zijn website gepubliceerd. Deze normen kunnen door ondernemers worden gebruikt om activa te waarderen voor hun belastingaangifte. Een aantal zaken is anders ten opzichte van de normen van 2017, zoals fosfaatrechten en productierechten.

In het hoofdstuk Productierechten zijn normen toegevoegd over melkveefosfaatrechten. Dit omdat de melkveefosfaatrechten op 1 januari 2018 zijn ingevoerd. Voor toegewezen fosfaatrechten heeft de veehouder niets betaald, zodat afschrijving daarop niet speelt. Voor aangekochte fosfaatrechten is betaald en daarop kan worden afgeschreven. De afschrijvingstermijn loopt tot einde 2027. In de normen staan hiervan rekenvoorbeelden.

Indien in 2018 is geïnvesteerd in benutte melkveefosfaatrechten die reeds bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zijn geregistreerd, is het niet mogelijk om deze melkveefosfaatrechten in 2018 in gebruik te nemen. De aangekochte benutte melkveefosfaatrechten zijn pas te gebruiken in het nieuwe kalenderjaar. Afschrijving over de aangekochte benutte melkveefosfaatrechten kan pas aanvangen per datum ingebruikname. Het is zodoende niet mogelijk om reeds in 2018 af te schrijven over de aangeschafte benutte melkveefosfaatrechten.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot fosfaatrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN