Wetenschappers weten buiten de grote veredelaars om fotosynthese ‘op te voeren’

Straks ook 40% meer mais en gras na deze "reparatie"??:

Wetenschappers hebben een foutje gerepareerd dat van nature in fotosynthese zit. Het resultaat is een plant die maar liefst veertig procent productiever is dan normaal.

Fotosynthese is het chemische proces waarbij planten zonlicht en koolstofdioxide omzetten in voeding. De nieuwe truc zou kunnen zorgen voor meer calorierijke gewassen. Mogelijk zouden zo met evenveel oogsten 200 miljoen mensen op aarde méér gevoegd kunnen worden.

Op dit moment is de ‘reparatie’ alleen nog toegepast in tabaksplanten, dus er is nog een lange weg te gaan voordat onze voedselvoorziening echt een boost krijgt. Maar het is een veelbelovende eerste stap.

Deel dit artikel

Reacties

+1
Frans1
Ten eerste wordt naast glucose ook zuurstof vrijgemaakt uit de CO2 verbinding,niet geheel onbelangrijk.
En voor de prijs is dit helemaal onnodig,nog meer voor nog minder
George
Quote Reactie van @Frans1:
En voor de prijs is dit helemaal onnodig,nog meer voor nog minder

Vooral met dat laatste heb je een punt Frans!
Elvis
Voor rokers is dit goed nieuws
friesboertje
GMO-gras
George
Alsjeblief zeg , we moeten minder produceren in plaats van meer meer meer meer.
ted9
@George Dat gaat ook al gebeuren. Demotiverend beleid . In Duitsland al minder melk. Minder animo om te boeren door te lage melkprijzen en genoeg alternatief werk. Vandaag abonnement voor melktank onderhoud meko in bus inclusief factuur. 4.5% erbij op ivm het moeilijk kunnen vinden van personeel en een nieuw cao klein metaal aankomende maand.
bio boer
@ted9 is altijd weer jammer dat wij dat niet kunne zegen tegen de melkfabriek 😅
ted9
@bio boer nee dat moet de melkfabriek doen. De kunst is om je bedrijf zo min mogelijk afhankelijk te laten zijn van externe partijen. Veel weiden ,geen personeel ,lage voerkosten, makkelijke veestapel met gemiddelde productie. Kun je het snelste schakelen en heb je het meeste zelf in de hand.
George
Quote Reactie van @ted9:
Dat gaat ook al gebeuren. Demotiverend beleid . In Duitsland al minder melk.

Volgens mij meer melk in Duitsland. Zag deze week ergens berichtje voorbij komen dat ze in Duitsland veel meer melk hebben geproduceerd.
Frans Z.
@ted9 Delaval van 3 maal in de 2 jaar naar 1 maal per jaar. Abonnement heel iets goedkoper.
Als je het omrekent per beurt 38% duurder.Ze kunnen dan het personeel efficienter inzetten. Slikken of stikken.
+1
cs-agrar
@ted9 meko even bellen aan wie wij dat gaan doorrekenen, en erbij vermelden dat ze beter aan de kostprijs moeten gaan werken
George
Quote Reactie van @cs-agrar:
meko even bellen aan wie wij dat gaan doorrekenen, en erbij vermelden dat ze beter aan de kostprijs moeten gaan werken

Daar geven ze werkelijk helemaal niks om , sturen je gewoon een grotere rekening. Ik denk dat je bij je melkafnemers moet zijn die vinden het normaal om een melkprijs van midden jaren 80 te betalen. In de rest van de grote mensen wereld is correctie door inflatie. Stijgende lonen , stijgende grondstofprijzen , alles wordt doorberekend . Alleen de boeren produceren stug door tegen uitgemolken prijzen. Niemand maar ook niemand komt voor dezelfde prijs als in 1985 , maar jullie melken wel voor dat geld en dan zeggen ze ook nog dat ze een goede melkprijs hebben maar dat het aan de kosten ligt. Dat is overigens in heel de landbouw zo , daarom raakt het gedaan. 😂
bio boer
@George je kan er niks aan doen. Alleen het beste er van maken dat is nou eenmaal de wereld markt. Zo lang er nog teveel mensen voor deze prijs willen melken veranderd er niks.
George
Quote Reactie van @bio boer:
e kan er niks aan doen. Alleen het beste er van maken dat is nou eenmaal de wereld markt. Zo lang er nog teveel mensen voor deze prijs willen melken veranderd er niks.

Dan moet je ook niet gaan zeuren bij Meko. Rest van de wereld berekend wel inflatie en alles gewoon door. Dus opdracht aan de coöperaties zou moeten zijn dat zij een veel hogere melkprijs dienen uit te betalen. Daar zijn ze immers een coöperatie voor. Van en voor de boeren. Of was dat ooit zo en is dat al heel lang niet meer?
bio boer
@George waar doen ze dat de inflatie mee nemen in de melkprijs? Het enige land die ik kan bedenken is Canada die produceren op maat van eigen contsumtie
Pluto
Een foutje in de evolutie ?????? . Dit zijn onderzoeken die in China of wat voor land ook worden gedaan . Dit zijn geen onderzoeken om trots op te zijn . Blijf met je poten van de evolutie af want je kunt de gevolgen niet overzien !!. Het voedsel probleem wordt er niet kleiner maar groter van .
Het water wordt ook steeds schoner en ook steeds dooier en zo creëer je een probleem wat je juist wilde oplossen .

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot tuinbouw , akkerbouw , zaad , zaadtechnologie , zaadveredeling , fotosynthese en voedselvoorziening ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0