Restaurants kunnen klanten meer groenten laten eten

Hoe kan je mensen gezonder en duurzamer laten eten? Simpel: door ze een mooi bord vol lekker uitziende groentjes voor te schotelen. Dan hebben ze zelfs helemaal niet in de gaten dat die biefstuk kleiner is dan de vorige keer. Zo blijkt uit nieuw onderzoek. “Proefpersonen speelden onbewust 13 procent minder vlees én dubbel zoveel groente binnen als vroeger”, zeggen de onderzoekers. In totaal werden zo'n 2.300 klanten bevraagd in à-la-carterestaurants, bedrijfskantines, stationsbuffetten of selfservicerestaurants. Zij kregen zonder dat ze het wisten gerechten waarbij de hoeveelheid vlees of vis verminderd was. In ruil kregen ze extra veel groentjes.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vlees , vis , groenten , groente en eten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN