Drenthe pakt nitraatuitspoeling aan

In Drentse grondwaterbeschermingsgebieden gaan adviseurs in gesprek met akkerbouwers, melkveehouders en vollegrondgroentetelers over het beperken van de nitraatuitspoeling.

Bron

Deel dit artikel

Reacties

Druk
Gaan ze ons verdienmodel aanpassen? Brengen ze ook een zak geld mee? Of is het net als zo vaak maar het accepteren van minder rendement?
spotmelker
Toch maar eens markers aan de stikstof toevoegen, dan kunnen ze zien waar het werkelijk (niet!) vandaan komt.
+1
paul1
Zonder mest is het in drenthe ook maar schrale grond
Pluto
Waterschap adviseurs ??? in het 6e nitraat actie plan van schouten is nitraat uitspoeling zelfs wettelijk geregeld !!. In de hoorzitting in de kamer heeft ze te horen gekregen dat het haar op deze wijze niet ging lukken . De hoogleraar vertelde de commissie dat de nitraat problematiek op deze wijze niet succesvol zou oplossen en dat het nitraat probleem door alleen de landbouw hiervoor te hervormen gedoemd was te mislukken . Schouten meende uit het verhaal te moeten concluderen dat de man bedoelde dat de nitraat regels niet ver genoeg gingen en heeft haar plan toch doorgezet . De wetgeving op Europees niveau is inmiddels gewijzigd en het waterschap zal nu onomstotelijk moeten bewijzen dat de nitraat problematiek door de landbouw wordt veroorzaakt en tot zolang hebben de andere veroorzakers vrijspel en worden ook nog wettelijk beschermd . Mocht het niet lukken de landbouw de schuld hiervan te geven kun je altijd het rapport nog aanpassen ,is het verleden ook gelukt !.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouders en drenthe ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN