RCC: EET-GEEN-DIERENDAG CAMPAGNE WAKKER DIER MISLEIDEND EN ONEERLIJK

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft geoordeeld, dat de centrale claim van deze campagne, dat als ‘iedereen nou een dag geen vlees eet, dat je dan 500.000 dieren spaart’ misleidend en oneerlijk is.
De RCC heeft de klacht van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) tegen Wakker Dier volledig gehonoreerd.


‘Goed, dat de RCC Wakker Dier hier corrigeert. Ook claims of beweringen van NGO’s zijn gehouden aan regels en moeten inhoudelijk kloppen’, zegt Algemeen Secretaris Richard van der Kruijk van de COV. ‘Beweringen of uitlatingen van maatschappelijke organisaties worden soms te makkelijk door derden voor waar aangenomen en overgenomen. De uitspraak van de RCC maakt duidelijk dat het goed is om die ook kritisch tegen het licht te houden. De 500.000 dieren claim van Wakker Dier staat echt buiten elke realiteit. Feitelijk wordt er namelijk helemaal niet minder geslacht en verwerkt.’

Volgens de RCC heeft de COV overtuigend aangetoond, dat de productie van de Nederlandse vee- en vleessectoren niet één op één aan de binnenlandse consumptie is te koppelen. Wat in Nederland niet wordt gegeten, vindt een bestemming elders, in het buitenland waar een stijgende vraag is naar vlees(producten). De RCC heeft bovendien meegenomen, dat de Nederlandse vleessector naast vlees zorg draagt voor veel bijproducten om niks verloren te laten gaan, dus alles van het dier ook duurzaam benut wordt.

Volgens de COV is het goed, dat de RCC het punt gemaakt heeft. Van der Kruijk: Ik hoop dat organisaties en instanties die in de toekomst dergelijke campagnes willen ondersteunen zich beter verdiepen in de juistheid van de boodschap en zich niet laten misleiden.’

Bron

COV - Nieuwsbericht
www.cov.nl

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot reclame , vlees , vleessector , duurzaam , dieren , uitspraak , toekomst , bijproducten , regels en dier ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0