Kritiek op behandeling vee in Europa

De standaarden voor dierenwelzijn in de EU behoren tot de hoogste ter wereld, maar de minimumregels voor de behandeling van (pluim)vee worden lang niet overal nageleefd. De Europese Rekenkamer constateert dat in een rapport na bezoeken aan Duitsland, Frankrijk, Polen, Italië en Roemenië.

Het routinematig afknippen van varkensstaarten, vervoer van zieke dieren, misstanden bij langeafstandstransporten en fouten bij het verdoven voor de slacht, zijn enkele punten waar het misgaat. Ook bijvoorbeeld de inspectie van Franse legkippenstallen voldoet niet altijd aan de eisen wegens ontbrekende apparatuur. Het beleid voor ruimere huisvesting van zeugen en een verbod op bepaalde kippenkooien is wel succesvol te noemen, schrijven de controleurs.

Bron

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot duitsland , pluim , Vervoer , frankrijk , dierenwelzijn , europa , polen , dieren , vee , huisvesting , slacht en europese unie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0