De constructie van duurzaamheid (2): de macht der gewoonte en wat we weten over klimaatverandering

"Niemand weet hoe ecosystemen op zo'n snelle stijging zullen reageren, terwijl die van vitaal belang zijn. Denk alleen maar aan ons voedsel. Ook de plantenwereld is een dissipatief systeem, dat zich 'vanzelf' in een min of meer stabiel patroon van soorten geordend heeft. We weten wèl dat dit patroon in het verleden met het klimaat veranderd is, vrij abrupt en onomkeerbaar: lokale soorten verdwenen en exotische soorten verschenen. Nu zal het waarschijnlijk ongekend snel in zijn werk gaan, als een schok."
Professor emeritus Cees Andriesse, natuurkundige, schreef die woorden in 1994 in een tekst die Foodlog nu weer digitaal beschikbaar maakt. Hij probeerde er een kader in te voor handelen in de onzekerheid mee te schetsen. Vandaag deel 2: over de kracht van de macht der gewoonte en wat we wel degelijk weten over klimaatverandering.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot klimaatverandering , foodlog , duurzaamheid , klimaat , voedsel en 1994 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0