Massey Ferguson 6150 - Trekker start niet meer

Beste leden,
Heb een MF 6150 staan die niet meer start.
Afgelopen tijd vaker gehad dat deze niet meer wilde starten na uit gezet te hebben tijdens het werk.
Zit een 4cil in met rotor pomp, elektrisch uit mechanisme zit niet vast, want er komt nog wel diesel uit de aansluitingen bij de pomp naar de verstuivers toe.
Motor heeft +8000 uur, zou klepspeling het probleem kunnen zijn?
Koiter

Vochtmeters voor brandhout

Hou die grappen maar voor je, deze vochtmeters zijn echt alleen voor brandhout.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

mf 6150
Misschien heb je er al naar gekeken,maar wij hadden destijds hetzelfde probleem. Wat toen heeft geholpen was het vervangen van het contactslot. (Startte met het slechte contactslot soms wel bij heel snel achter elkaar de sleutel omdraaien)
Koiter
@mf 6150 ging de motor toen niet rond? Ik moet er wel bij vermelden dat de startmotor de motor wel voldoende snel rond slingert @Fendt926Driver
mf 6150
@Koiter
Gebeurde niks, en dan soms na een paar keer snel de sleutel om te draaien, sloeg ie aan.
rommert14
@mf 6150 dat wat jij beschrijft had onze 6180 ook, wij hebben het opgelost door dat oude rotding in te ruilen.
Fendt926Driver
Start de trekker niet of draait de startmotor niet?
Koiter
@Fendt926Driver motor start niet, word wel snel genoeg aangeslingerd
mf6290
Ik heb een 6180, als de trekker op bedrijfstemperatuur is, kun je deze heel moeilijk direct starten, is iets typisch aan de quadram motor in deze reeks schijnt het, heb het vorige zomer meegemaakt tijdens het stro vervoeren, trekker was stilgevallen door te willen vertrekken in een te grote versnelling, de eerste 15min krijg je die niet meer gestart, starter draait vlot rond maar de motor slaat niet aan.
Koiter
@mf6290 is er ook een oorzaak hiervoor? Er komt wel diesel naar de verstuivers namelijk, dus lijkt het me eerder compressie te zijn...
mf6290
@Koiter de oorzaak weet ik ook niet, ik weet van de dealer dat dit typisch is voor de quadram motoren, een oplossingen hebben ze er niet voor. ik kan moeilijk geloven dat dit een compressie probleem is, mijn 6180 heeft nog maar een goeie 4000u, verbruikt geen olie, heeft geen onderdruk ofzo en heeft dit probleem ook. om eerlijk te zijn, ik lig er niet wakker van, mijn trekker start heel goed koud, heeft veel pk volgens voor zijn klasse, kortom ik ben er tevreden over.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot diesel en startprobleem ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!