Groningse boer eist Google-miljoenen op

Geheel terecht lijkt me. Als ik dit zo lees is hij er in geluisd:

Quote:
Boer Nico Wiertsema had in 2011 onder druk van een dreigende onteigeningsprocedure een voorlopige verkoopdeal gesloten met het havenbedrijf. Daarin was een koopsom van 8 miljoen euro vastgelegd voor zijn boerderij en 75 hectare in Spijk.

De overeenkomst werd echter onverwachts afgeblazen. Er zou geen interesse meer zijn in de grond door veranderende marktomstandigheden. Dit stelde Wiertsema voor een groot probleem aangezien hij al een andere boerderij had gekocht.

Gedwongen door de omstandigheden verkocht de boer zijn land voor 6 euro per vierkante meter, de prijs voor koude landbouwgrond. De koper sluist de grond echter onmiddellijk door naar het havenbedrijf voor 18 euro per vierkante meter, die verkoopt het door aan Google voor 48 euro.

Deel dit artikel

Reacties

+2
vrije boeren
Dat slim zaken doen
+1
casev
Een zaakje dat behoorlijk stinkt... maar je moet het water ook wel behoorlijk aan de lippen hebben om dit soort grond voor 6 euro dan maar van de hand te doen, zonder ook maar een flink dichtgetimmerde meerwaarde clausule....
+1
Noorderling
@casev de koper die het vervolgens doorverkocht is ook een akkerbouwer, is bij iedereen bekend dat het warme grond betreft. Dan is 6euro een koopje. Nu gaat in die regio de grond al voor 8euro weg.

Je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is, is hier volledig van toepassing. Had zn nieuwe boerderij ook onder voorbehoud kunnen kopen.
watblief
@Noorderling of in het verkochte een meerwaardeclausude of een kettingbeding er in. Helaas, voor deze meneer heeft hij er nu weinig aan. Vrees dat dit duur advocatenvoer gaat worden.
m uut m
@watblief
Kettingbeding is ook maar 10 jaar geldig.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot groningen , google en oplichting ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!