´Vlees en kaas veel gezonder dan vaak gedacht´

Wetenschappers over vlees en kaas: ‘mag het een onsje meer zijn…?’ De consumptie van (flink) meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees (en kaas) zou weleens bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het zou leiden tot minder hartproblemen leiden en tot een langer leven. Canadese onderzoekers van de McMaster Universiteit stellen volgens The Telegraph op

Deel dit artikel

Reacties

vrije boeren
Helemaal mee eens
+4
vrije boeren
Mensen eten steeds minder vlees maar worden steeds vetter
grös
@vrije boeren
Ik denk dat ze vooral het vet (roomboter, spek, volle melkproducten, vlees) hebben omgeruild voor snelle koolhydraten (suiker, meelproducten), en die laatste worden grotendeels direct omgezet in lichaamsvet. Terwijl dierlijke vetten (vol noodzakelijke mineralen en vetoplosbare vitaminen) gewoon direct verbrand kan worden.
+2
EDOO
Nu begrijp ik waarom ik nog leef!
j h p
Even doorsturen naar Thieme en de haren.
MARTIJN G
Zou dit de linkse pers ook overnemen?. Denk het niet.
Gerron
Een stukje over de Inuit:
The Inuit have traditionally been fishers and hunters. They still hunt whales (esp. bowhead whale), walrus, caribou, seal, polar bears, muskoxen, birds, and fish and at times other less commonly eaten animals such as the Arctic fox. The typical Inuit diet is high in protein and very high in fat – in their traditional diets, Inuit consumed an average of 75% of their daily energy intake from fat.[63] While it is not possible to cultivate plants for food in the Arctic, the Inuit have traditionally gathered those that are naturally available. Grasses, tubers, roots, stems, berries, and seaweed (kuanniq or edible seaweed) were collected and preserved depending on the season and the location.[64][65][66][67][68] There is a vast array of different hunting technologies that the Inuit used to gather their food.

In the 1920s anthropologist Vilhjalmur Stefansson lived with and studied a group of Inuit.[69] The study focused on the fact that the Inuit's low-carbohydrate diet had no adverse effects on their health, nor indeed, Stefansson's own health. Stefansson (1946) also observed that the Inuit were able to get the necessary vitamins they needed from their traditional winter diet, which did not contain any plant matter. In particular, he found that adequate vitamin C could be obtained from items in their traditional diet of raw meat such as ringed seal liver and whale skin (muktuk). While there was considerable skepticism when he reported these findings, they have been borne out in recent studies and analyses.[70][71] However, the Inuit have lifespans 12 to 15 years shorter than the average Canadian's, which is thought to be a result of limited access to medical services.[72] The life expectancy gap is not closing.[72][73][74] Furthermore, fish oil supplement studies have failed to support claims of preventing heart attacks or strokes Bron:Wikipedia
Als vlees eten echt slecht was dan zouden de Inuit allang uitgestorven zijn. Ze leven wel minder lang dan de gemiddelde Canadees maar de leefomstandigheden zijn ook minder prettig. Het zou wel een interessant onderzoek zijn als een groep vegetariërs in dezelfde barre omstandigheden zou proberen te overleven.
grös
Quote Reactie van @Gerron:
vegetariërs

Vegetariërs, waaronder mevr. Thieme, eten ook zuivel en eieren.
Een veganist, dat is iemand die geen dierlijke producten of vis eet, verder mag ie dus alles eten, een diëet van bier, cola en chips en suikerbrood is dus ook vegan.
Erik 1979
@grös geweldig. Verbeter het milieu begin bij je zelf. Ik stel vanavond mijn vrouw voor dat ik veganistisch wordt en dat ik om het smakelijk te houden alleen nog maar bier drink en chips eet.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vlees , kaas en gezondheid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN